Aardappelkoekjes ofwel 'reibekuchen' of toch rösti? Simpel als bijgerecht met 'n dot zure room, lekker en snel.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Duitse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 540
Ingrediënten
2kiloaardappelenkruimig
2eieren
5elbloem
2uien
olie om in te bakken
Instructies
Schil de aardappels en verwijder de schil van de uien. Rasp de aardappels en de uien en doe ze in een kom. Giet het overtollige vocht af.
Voeg de eieren en de bloem aan de aardappelen en de uien toe. Breng op smaak met zout en flink wat verse peper. Meng het geheel goed door elkaar.
Verhit een koekenpan met een ruime hoeveelheid aan olie. Maak met 2 eetlepels ronde koekjes van het mengsel en bak ze in de hete olie knapperig en bruin. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier. Zó maak je reibekuchen.