Duitse aardappelkoekjes

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 20m

Duits aardappelkoekje, een bijgerecht wat natuurlijk ook bij ons graag gegeten wordt. Met dit simpele recept zet je de ‘reibekuchen’ zo in elkaar!

Aardappelkoekjes of rösti

Een aardappelkoekje is lekker vegetarisch gemaakt van aardappelen. Aardappelkoek of rösti, het is toch een beetje hetzelfde. De verschillen zitten vaak in de details, zoals de toevoeging van ei, kruiden, kaas of bacon en de manier waarop het gegeten wordt.
Heerlijk als bijgerecht met een klodder zure room!

Ingrediënten

  • 2 kilo kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels bloem
  • 2 uien
  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze

Stap1

Schil de aardappels en verwijder de schil van de uien. Rasp de aardappels en de uien en doe ze in een kom. Giet het overtollige vocht af.

Stap2

Voeg de eieren en de bloem aan de aardappelen en de uien toe. Voeg er ook een snufje zout en peper aan toe. Meng het geheel goed door elkaar.

Stap3

Verhit een braadpan en voeg hierin een ruime hoeveelheid aan olie toe. Maak met 2 eetlepels ronde koekjes van het mengsel en bak ze in de hete olie knapperig en bruin. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 9
Waardeer dit recept

9 personen hebben dit recept gewaardeerd

1.765

Commentaar op recept

  1. posted by Vera on 22 januari 2015

    Leuk dat je deze aardappelkoekjes wil gaan maken! Dit recept is inderdaad voor vier personen. Dus als je het voor één persoon maakt, moet je even de ingrediënten delen door vier.

    • posted by Emmy on 2 februari 2015

      Hoe deel je 2 eieren door 4?
      En hoeveel gram is 5 eetlepels bloem?

      • posted by Noor on 3 februari 2015

        Je kunt één ei loskloppen en daar de helft van gebruiken. 5 eetlepels bloem is ongeveer 35 gram bloem. Succes met koken!

        • posted by anoniem23 on 7 juni 2015

          hoeveel koekjes heb je dan??

          • posted by Noor on 16 juni 2015

            Het recept is voor 4 personen. Per persoon heb je dan een aantal koekjes. Hoeveel dat er precies zijn, ligt aan hoe groot je ze maakt. Maar een paar koekjes per persoon moet zeker lukken met deze hoeveelheid ingrediënten.

             
  2. posted by manfred on 28 januari 2015

    moeten de aardappels eerst gekookt worden?

    • posted by Vera on 28 januari 2015

      De aardappels hoeven niet eerst gekookt te worden, omdat ze worden gebakken in de braadpan.

  3. posted by lisa on 18 februari 2015

    hoe heet dit in het duits?

    • posted by Noor on 18 februari 2015

      In het Duits heten deze koekjes: ‘reibekuchen’.

  4. posted by Hermanda on 17 januari 2016

    Mijn Duitse Oma maakte ze met Zwitserse kaas erdoorheen. Kan natuurlijk ook met Hollandse geraspte kaas. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab