Duitse aardappelkoekjes

Reibekuchen, met zure room
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Duits aardappelkoekje, een bijgerecht wat natuurlijk ook bij ons graag gegeten wordt. Met dit simpele recept zet je de ‘reibekuchen’ zo in elkaar!

Aardappelkoekjes of rösti

Een aardappelkoekje is lekker vegetarisch gemaakt van aardappelen. Aardappelkoek of rösti, het is toch een beetje hetzelfde. De verschillen zitten vaak in de details, zoals de toevoeging van ei, kruiden, kaas of bacon en de manier waarop het gegeten wordt.
Heerlijk als bijgerecht met een klodder zure room!

Ingrediënten

  • 2 kilo kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 5 el bloem
  • 2 uien
  • 5 eieren
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. 1Schil de aardappels en verwijder de schil van de uien. Rasp de aardappels en de uien en doe ze in een kom. Giet het overtollige vocht af.
  2. 2Voeg de eieren en de bloem aan de aardappelen en de uien toe. Voeg er ook een snufje zout en peper aan toe. Meng het geheel goed door elkaar.
  3. 3Verhit een braadpan en voeg hierin een ruime hoeveelheid aan olie toe. Maak met 2 eetlepels ronde koekjes van het mengsel en bak ze in de hete olie knapperig en bruin. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...