
Duitse aardappelkoekjes
Reibekuchen met zure room- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 540
Duitse aardappelkoekjes ofwel reibekuchen of toch rösti? Met een dot zure room ook wel latkes genoemd. Met dit simpele recept zet je de ‘reibekuchen’ zo in elkaar, lekker en snel.
Aardappelkoekjes of rösti
Een aardappelkoekje is lekker vegetarisch gemaakt van aardappelen. Aardappelkoek of rösti, het is toch een beetje hetzelfde. De verschillen zitten vaak in de details, zoals de toevoeging van ei, kruiden, kaas of bacon en de manier waarop het gegeten wordt.
Heerlijk als bijgerecht met een klodder zure room, Griekse yoghurt of knoflookmayo kan ook heel lekker zijn!

Zo maak je reibekuchen
- Schil de aardappels en verwijder de schil van de uien. Rasp de aardappels en de uien en doe ze in een kom. Giet het overtollige vocht af.
- Voeg de eieren en de bloem aan de aardappelen en de uien toe. Breng op smaak met zout en flink wat verse peper. Meng het geheel goed door elkaar.
- Verhit een koekenpan met een ruime hoeveelheid aan olie. Maak met 2 eetlepels ronde koekjes van het mengsel en bak ze in de hete olie knapperig en bruin. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier. Zó maak je reibekuchen.
Met dit recept maak je 36 Duitse aardappelkoekjes van zo’n 7 cm. Maak af met een dot zure room, Griekse yoghurt met of zonder knoflook en eventueel wat verse kruiden.
Heerlijk deze aardappelpannekoekjes, maar ipv bloem paneermeel gebruikt. Worden de pannenkoekjes nog krokanter van. Heerlijk.
Goed te horen, dank voor de feedback Lucy!
Ik vind zelf 9 koekjes pp wel veel. Het is volgens mij toch enkel een bijgerecht.
Voor de één wel voor de ander niet, kijk wat bij je past. Vaak maak ik ze en serveer ik er enkel gerookte zalm bij, dat gaat erin Herman!