Snelle tomatensaus maken met ui knoflook en verse Italiaanse kruiden, zó makkelijk en super lekker snel recept.
Gang Bijgerechten
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 65
Ingrediënten
1uirood
2teentjesknoflook
4takjesbasilicum
2takjesoregano
3takjestijm
2tomaten
olijfolie
500mlpassata
Instructies
Pel en snipper de ui en knoflook. Ris de kruiden en hak ze fijn, en snijd de tomaten in kleine blokjes.
Verhit een koekenpan en fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie. Voeg de helft van de basilicum en alle andere verse kruiden toe, en schep om. Voeg vervolgens de tomaten en passata toe.
Breng de saus aan de kook en draai het vuur laag. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
Voeg naar smaak verse peper en zout toe, samen met de andere helft van de basilicum. Zo maak je eenvoudig een heerlijke tomatensaus.