Snelle witlofsalade met appel ei en yoghurt en geroosterde pecannoten recept als bijgerecht of maaltijdsalade.
Gang Bijgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 280
Ingrediënten
3struikjes witlof
4eieren
1appel
120grpecorino kaas
2elyoghurt
2tlmayonaise
1tlpittige mosterd
40grpecannoten
Instructies
Kook de eieren hard, pel en snij in partjes. Snij de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snij in dunne repen.
Snij de appel en pecorino in fijne blokjes en meng voor de dressing de yoghurt, mosterd en mayonaise. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
Meng de dressing met de witlof, appel en kaas en verdeel de eieren erover. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en maak de witlof salade daar mee af. Witlof met ei ’t is zó gemaakt.