Ga terug
+ servings
Snelle witlofsalade met appel ei en yoghurt recept

Simpele witlofsalade

3.9 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Snelle witlofsalade met appel ei en yoghurt en geroosterde pecannoten recept als bijgerecht of maaltijdsalade.
Gang Bijgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 280

Ingrediënten

  • 3 struikjes witlof
  • 4 eieren
  • 1 appel
  • 120 gr pecorino kaas
  • 2 el yoghurt
  • 2 tl mayonaise
  • 1 tl pittige mosterd
  • 40 gr pecannoten

Instructies

  • Kook de eieren hard, pel en snij in partjes. Snij de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snij in dunne repen.
  • Snij de appel en pecorino in fijne blokjes en meng voor de dressing de yoghurt, mosterd en mayonaise. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
  • Meng de dressing met de witlof, appel en kaas en verdeel de eieren erover. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en maak de witlof salade daar mee af. Witlof met ei ’t is zó gemaakt.