Probeer onze feestelijke Trifle met cake, een populair Engels dessert met laagjes van cake, room en fruit. Makkelijk en heerlijk zonder alcohol!
Gang Nagerecht
Keuken Engels
Voorbereidingstijd 30 minutenmin
Bereidingstijd 3 uuruur
Totale tijd 3 uuruur30 minutenmin
Porties 10personen
calorieën 253
Ingrediënten
400grroombotercake
900grbosvruchten
4elbosvruchtenjam
1vanillestokje
150grsuiker
6eieren
150mlcream sherry
500mlslagroom
500mlvolle melk
1handroodfruitvers
25gramandelschaafsel
50grcustardpoeder
Instructies
Snijd de cake in blokjes en doe deze in een grote schaal. Meng de jam door de bosvruchten en verdeel dit over de cake. Besprenkel vervolgens het geheel met sherry.
Doe 250 gram slagroom, melk, 75 gram suiker en het vanillestokje in een pan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel zo'n 5 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Roer het vanillemerg door het slagroommengsel.
Splits de eieren en gebruik alleen de eierdooiers. Mix de eierdooiers met 50 gram suiker en het custardpoeder tot een schuimig geheel. Voeg al roerend het roommengsel toe. Giet dit terug in een pan en verwarm het geheel, blijf roeren tot er een dikke vla ontstaat. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm en blijf regelmatig roeren.
Schenk de vla over de cake en vruchten en strijk het glad. Klop de overige 250 gram slagroom met 25 gram suiker stijf en verdeel dit over de vla. Laat de trifle minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Rooster in de tussentijd het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan gedurende ongeveer 3 minuten. Laat de trifle op kamertemperatuur komen en garneer met het geroosterde amandelschaafsel en een handvol vers rood fruit. Zo maak je gemakkelijk een trifle recept met cake.