Ei masala ofwel kerrie eieren uit Suriname gefrituurd op simpele wijze, eenvoudig gerecht. Lekker ei als bijgerecht.
Gang Bijgerecht
Keuken Surinaamse keuken
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 10porties
calorieën 186
Ingrediënten
10eieren
olie
1tltomatenpuree
1tlmasala
1ui
1teenknoflook
½blokjetuinkruidenbouillon
1takjeselderij
peper
Instructies
Kook de eieren hard. Schrik de eieren in koud water en pel ze. Laat de eieren uitlekken. Frituur de eieren in een frituurpan of in een ruime pan met hete olie. Bak ze tot ze een krokant korstje hebben.
Snipper de ui en knoflook en fruit ze in een ruime pan. Voeg de masala toe en roer het goed door. Voeg na 1 minuut ook de tomatenpuree toe en blijf goed roeren.
Voeg 250 ml water en het halve bouillonblokje toe. Roer goed door en breng op smaak met wat peper en fijngesneden selderij. Breng aan de kook.
Doe de Surinaamse eieren erbij en laat ze 10 minuten zachtjes koken in de saus zodat de saus goed in kan trekken.