Ga terug
+ servings
Masala Ei recept

Kerrie ei

3.7 van 68 stemmen
Recept afdrukken
Ei masala ofwel kerrie eieren uit Suriname gefrituurd op simpele wijze, eenvoudig gerecht. Lekker ei als bijgerecht.
Gang Bijgerecht
Keuken Surinaamse keuken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 10 porties
calorieën 186

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • olie
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl masala
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ blokje tuinkruidenbouillon
  • 1 takje selderij
  • peper

Instructies

  • Kook de eieren hard. Schrik de eieren in koud water en pel ze. Laat de eieren uitlekken. Frituur de eieren in een frituurpan of in een ruime pan met hete olie. Bak ze tot ze een krokant korstje hebben.
  • Snipper de ui en knoflook en fruit ze in een ruime pan. Voeg de masala toe en roer het goed door. Voeg na 1 minuut ook de tomatenpuree toe en blijf goed roeren.
  • Voeg 250 ml water en het halve bouillonblokje toe. Roer goed door en breng op smaak met wat peper en fijngesneden selderij. Breng aan de kook.
  • Doe de Surinaamse eieren erbij en laat ze 10 minuten zachtjes koken in de saus zodat de saus goed in kan trekken.