Paasbrood glutenvrij recept met amandelspijs, 'n makkelijke stol op tafel met Pasen en met suikervrij spijs.
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur5 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur20 minutenmin
Porties 8personen
calorieën 270
Ingrediënten
450grwitbroodmix AH glutenvrij
14grdroge gist
225mlmelkplantaardig
100grkokosolie
40grkokosbloesemsuiker
1ei
1citroenrasp
250grrozijnen
poedersuiker
Amandelspijs
200gramandelmeel
175grdadels zonder pit
1citroensap
Instructies
Laat de rozijnen 10 minuten wellen in heet water. Rasp de citroen en pers het sap uit. Meng het broodmix met de gist, kokosbloesemsuiker en citroenrasp in een mengkom. Smelt de kokosolie en meng met de melk. Mix dit met de droge ingrediënten samen met het ei.
Laat de rozijnen uitlekken en meng met het deeg. Voeg een eetlepel glutenvrij meel toe, mocht het deeg plakkerig zijn en kneed goed door.
Maal de dadels fijn voor het amandelspijs en meng met het amandelmeel en citroensap. Kneed dit tot een deeg van spijs.
Bedek een bakvorm met bakpapier en druk hier een kwart van het brooddeeg in. Rol het amandelspijs langwerpig uit en druk dit in de laag deeg. Bedek nu het spijs met de rest van het brooddeeg.
Bedek de vorm met een vochtige theedoek en laat 45 minuten rijzen. Verwarm de oven op 190 graden en bak het paasbrood in de oven af in 40 minuten. Bestrooi met poedersuiker en snij in plakken.