Een zoete spread met een opvallende roze tint. Perfect voor op brood, bij groentesticks of als culinaire combinatie met haring.
Gang Bijgerecht
Keuken Marokkaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Porties 1bakje
calorieën 205
Ingrediënten
400grkikkererwten
2eltahin/sesampasta
sap van een halve citroen en rasp
½tlkomijnpoeder
2rode bieten gekookt
2teenknoflookgeperst
4elolijfolie extra vierge
peper en zout naar smaak
Optioneel
sesamzaad
pitjes
verse kruiden
Instructies
Snijd de gekookte bieten in vieren. Doe de kikkererwten, tahin, citroensap en -rasp, komijnpoeder, rode bieten, geperste knoflook en olijfolie in een mengkom.
Gebruik een staafmixer om alle ingrediënten te mixen tot een gladde hummus. Breng de hummus op smaak met peper en zout.
Voor een extra touch, garneer de hummus met een scheutje olijfolie, strooi er wat sesamzaad, pitjes en verse kruiden overheen.
Hou je van pittig? Voeg 2 tl chilivlokken toe. Serveer de hummus als een spread op tortilla's of als een dip met radijsjes, komkommer en selderij.