Ga terug
+ servings
Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

4 van 37 stemmen
Recept afdrukken
Een zoete spread met een opvallende roze tint. Perfect voor op brood, bij groentesticks of als culinaire combinatie met haring.
Gang Bijgerecht
Keuken Marokkaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 bakje
calorieën 205

Ingrediënten

  • 400 gr kikkererwten
  • 2 el tahin/sesampasta
  • sap van een halve citroen en rasp
  • ½ tl komijnpoeder
  • 2 rode bieten gekookt
  • 2 teen knoflook geperst
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout naar smaak

Optioneel

  • sesamzaad
  • pitjes
  • verse kruiden

Instructies

  • Snijd de gekookte bieten in vieren. Doe de kikkererwten, tahin, citroensap en -rasp, komijnpoeder, rode bieten, geperste knoflook en olijfolie in een mengkom.
  • Gebruik een staafmixer om alle ingrediënten te mixen tot een gladde hummus. Breng de hummus op smaak met peper en zout.
  • Voor een extra touch, garneer de hummus met een scheutje olijfolie, strooi er wat sesamzaad, pitjes en verse kruiden overheen.
  • Hou je van pittig? Voeg 2 tl chilivlokken toe. Serveer de hummus als een spread op tortilla's of als een dip met radijsjes, komkommer en selderij.