Rode bieten hummus maken
Een dip met kleur- Aantal:
1
- Bereidingstijd:
5 min
- Wachttijd:
5 min
- Klaar in:
10 min
- Kcal:
205
Rode bieten hummus, heerlijke dip die we op onze boterham smeren of waar we onze rauwkost mee dippen. Dit keer maken we hummus met rode biet. Rode bieten hummus, een prachtige kleur, heerlijk zoet en een erg makkelijk recept.
Hummus met rode biet recept
Hummus met rode biet is niet alleen lekker, gezond is het ook. Door de rode biet, is de hummus prachtig roze van kleur. De hummus is heerlijk met groentestengels met dipsaus, met wat donker zuurdesem of samen met roggebrood en haring, wat een feestje! Het maken van hummus is heel simpel, deze is mijn favoriet. Er zijn vele varianten zelf te maken, probeer het gewoon zelf en bekijk ook eens het recept voor zelf simpel hummus maken.
Ook lekker: Pesto en hummus dip met rauwkost.
Rode bieten hummus maken
Ingrediënten
- 400 gr kikkererwten
- 2 el tahin/sesampasta
- sap van een halve citroen en rasp
- ½ tl komijnpoeder
- 2 rode bieten gekookt
- 2 teen knoflook geperst
- 4 el olijfolie extra vierge
- peper en zout naar smaak
Optioneel
- sesamzaad
- pitjes
- verse kruiden
Instructies
- Snij de bieten in vieren en maal samen met alle ingrediënten met behulp van een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de hummus af met een scheut olijfolie, verse kruiden, sesamzaad en pitjes. Hou je van pittig? Neem 2 tl chilivlokken en voeg toe. Serveer als smeersel met tortilla’s of als dip met radijsjes, komkommer en selderij.
Dit recept valt onder
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?