Rode bieten hummus maken
Rode bieten hummus is een smaakvolle spread die perfect is voor op je boterham of om je groenten in te dippen. We delen het recept voor deze hummus variant met rode biet. Deze hummus heeft niet alleen een opvallende roze tint dankzij de rode biet, maar is ook heerlijk zoet en eenvoudig te bereiden. Naast dat het smaakvol is, biedt het ook gezondheidsvoordelen. Serveer deze hummus met groentesticks, donker zuurdesembrood of combineer het met roggebrood en haring voor een culinair feest. Het bereiden van hummus is eenvoudig en deze versie is een echte favoriet. Er zijn talloze variaties mogelijk, dus experimenteer erop los en ontdek ook het basisrecept voor eenvoudige hummus.
Ingrediënten
- 400 gr kikkererwten
- 2 el tahin/sesampasta
- sap van een halve citroen en rasp
- ½ tl komijnpoeder
- 2 rode bieten gekookt
- 2 teen knoflook geperst
- 4 el olijfolie extra vierge
- peper en zout naar smaak
Optioneel
- sesamzaad
- pitjes
- verse kruiden
Instructies
- Snijd de gekookte bieten in vieren. Doe de kikkererwten, tahin, citroensap en -rasp, komijnpoeder, rode bieten, geperste knoflook en olijfolie in een mengkom.
- Gebruik een staafmixer om alle ingrediënten te mixen tot een gladde hummus. Breng de hummus op smaak met peper en zout.
- Voor een extra touch, garneer de hummus met een scheutje olijfolie, strooi er wat sesamzaad, pitjes en verse kruiden overheen.
- Hou je van pittig? Voeg 2 tl chilivlokken toe. Serveer de hummus als een spread op tortilla's of als een dip met radijsjes, komkommer en selderij.
Tip: Probeer ook eens de combinatie van pesto en hummus als dip voor je rauwkost.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?