Ga terug
+ servings
Tarte Tartin

Tarte tatin recept

3.2 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Leer hoe je snel en gemakkelijk een heerlijke tarte tatin maakt. Een perfect dessert voor elk feestelijk diner of gewoon als lekkernij tussendoor.
Gang Nagerecht
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 personen
calorieën 351

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg vers
  • 100 gr suiker kristal
  • 3 zure appels zacht
  • 50 gr boter
  • 1 ei

Instructies

  • Haal het bladerdeeg en laat het op temperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden. Schil de appels en snij in 8 partjes.
  • Doe de suiker in de verhitte Teflon pan en laat de suiker karameliseren. Voeg de appels en boter aan de karamel toe en laat dit enkele minuten sudderen.
  • Rol het bladerdeeg uit en prik enkele keren in het bladerdeeg. Snij het deeg in een cirkel met een diameter van zo’n 24 cm.
  • Leg het bladerdeeg over de stukjes appel in de pan. Het deeg moet over de pan hangen omdat het krimpt in de oven. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei.
  • Zet de pan in het midden van de oven en bak de taart in 20 minuten goudbruin. Leg een bord of schaal op de pan en draai de pan en het bord samen om. De taart is het allerlekkerst als je deze warm serveert.