Ga terug
+ servings
Ravioli met salieboter recept

Ravioli met salieboter

3.9 van 25 stemmen
Recept afdrukken
Ravioli met salieboter en verse salie, ’n makkelijk en smaakvol ravioli recept easy en snel zelf te maken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 655

Ingrediënten

  • 500 gr ravioli
  • 60 gr roomboter
  • citroen ’t sap en rasp

Instructies

  • Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Bak de salieblaadjes in de boter in 2 á 3 minuten knapperig. Zorg dat de boter niet bruin gaat worden. Haal de salieblaadjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook ondertussen de ravioli volgens aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van een citroen en voeg 2 tl rasp toe aan de boter en knijp wat sap boven de pan uit naar smaak. Wrijf de salieblaadjes uit zodat aroma’s vrijkomen en doe samen met een lepel pasta water weer bij de boter.
  • Breng de salieboter op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf grof zeezout. Giet de ravioli af en schep bij de botersaus. Schep in kommen en maak af met salie en citroenrasp. Ravioli recept met salie maak je zó.