Ravioli met salieboter: een eenvoudig en smaakvol recept
Dit ravioli-recept met salieboter is zowel makkelijk als snel te maken. Kies voor ravioli gevuld met kaas, wat perfect samengaat met de rijke smaak van verse salie. Maak zelf een heerlijke salieboter met knoflook die ideaal is voor deze ravioli. Meng 1 pakje roomboter met een bosje verse salie, een teentje geperste knoflook, versgemalen peper en grof zeezout naar smaak. Laat het mengsel 3 uur in de koelkast opstijven. Gebruik de salieboter als kruidenboter of smelt deze voor een smaakvolle saliebotersaus.
Recept afdrukken
Ravioli met salieboter en verse salie, ’n makkelijk en smaakvol ravioli recept easy en snel zelf te maken.
Ingrediënten
- 500 gr ravioli
- 60 gr roomboter
- citroen ’t sap en rasp
Instructies
- Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Bak de salieblaadjes in de boter in 2 á 3 minuten knapperig. Zorg dat de boter niet bruin gaat worden. Haal de salieblaadjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Breng een pan met water aan de kook en kook ondertussen de ravioli volgens aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van een citroen en voeg 2 tl rasp toe aan de boter en knijp wat sap boven de pan uit naar smaak. Wrijf de salieblaadjes uit zodat aroma’s vrijkomen en doe samen met een lepel pasta water weer bij de boter.
- Breng de salieboter op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf grof zeezout. Giet de ravioli af en schep bij de botersaus. Schep in kommen en maak af met salie en citroenrasp. Ravioli recept met salie maak je zó.
Maak af met Parmezaanse kaas en brood.
Ook lekker: pasta met geroosterde groenten en feta, een zomerse vegetarische pasta.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?