Ravioli met salieboter

Ravioli met salieboter

Verse salie
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 655

Ravioli met salieboter met verse salie, ’n makkelijk en smaakvol ravioli recept easy en snel zelf te maken. Neem een ravioli gevuld met kaas, ’t past perfect bij de smaak van salie.

Salie boter met knoflook

Salie boter met knoflook maak je makkelijk zelf en kun je ook perfect gebruiken bij deze ravioli.

Neem 1 pakje roomboter, ’n bosje verse salie, teen geperste knoflook en vers gemalen peper en grof zeezout naar smaak. Meng en leg voor 3 uur in de koelkast. Eet als kruidenboter of smelt voor de salie boter saus.

Ingrediënten

  • 500 gr ravioli
  • 60 gr roomboter
  • 12 blaadjes salie
  • ½ citroen ’t sap en rasp
Ravioli met salie en saus van boter
Ravioli en salieboter maken

Ravioli recept met salie

  1. Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. Bak de salieblaadjes in de boter in 2 á 3 minuten knapperig. Zorg dat de boter niet bruin gaat worden. Haal de salieblaadjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook ondertussen de ravioli volgens aanwijzingen op de verpakking. Rasp de schil van een citroen en voeg 2 tl rasp toe aan de boter en knijp wat sap boven de pan uit naar smaak. Wrijf de salieblaadjes uit zodat aroma’s vrijkomen en doe samen met een lepel pasta water weer bij de boter.
  3. Breng de salieboter op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf grof zeezout. Giet de ravioli af en schep bij de botersaus. Schep in kommen en maak af met salie en citroenrasp. Ravioli recept met salie maak je zó.

Maak af met parmezaan en brood.

Ook lekker: Pasta met geroosterde groenten en feta ’n zomerse vegetarische pasta.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...