Ga terug
+ servings
Aardappelpuree maken

Aardappelpuree recept

4.3 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Aardappelpuree maken met knoflook, pu­ree van aardappel is 'n makkelijk vegetarisch bijgerecht of voor stamppot.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 268

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 300 ml melk
  • 2 teen knoflook
  • klontje boter
  • verse peper, grof zeezout

Instructies

  • Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat uitdampen. Pers de knoflook en zet de lege pan terug op laag vuur.
  • Voeg de melk, knoflook, boter, peper en zout toe. Laat de smaken een paar minuten intrekken en stamp de aardappelen door het melkmengsel.
  • Serveer met een klein beetje olijfolie, verse peper en grof zout.