Ga terug
+ servings
Hollandaise saus recept

Hollandaise saus maken

3.4 van 139 stemmen
Recept afdrukken
Hollandaise saus maken, ’n klassiek saus recept met eieren, citroen en boter. ’t Recept maak je eenvoudig zelf.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieën 490

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte wijnazijn
  • 100 gr boter
  • zout en peper

Instructies

  • Klop de dooiers met een snufje zout en peper in de blender. Verhit het citroensap en de witte wijnazijn in een koekenpan. Giet de hete saus geleidelijk over in de dooiers in de draaiende blender.
  • Smelt de boter in dezelfde steelpan en laat het smelten. Giet ook de warme boter in de blender terwijl hij draait. Serveer de saus meteen. Hollandaise saus maken, zó doe je dat.