Frittata met geitenkaas en doperwten ’n omelet op z’n Italiaans. Je maakt ‘m makkelijk en snel verdeel in stukjes.
Gang Hapjes, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 220
Ingrediënten
8eieren
50mlroom
3elmuntvers
150grzachte geitenkaas
250grdoperwten(vers)
Optioneel
240grolijvenzwart
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een grote kom en klop hierin de eieren los. Meng de room bij de eieren, hak de munt fijn en meng mee. Breng op smaak met zout en flink wat verse peper.
Neem een ovenpan en bedek de bodem met de doperwten. Schenk het ei mengsel erbij. Snij de geitenkaas in plakjes en leg er bovenop.
Bak de frittata met munt in zo’n 20 minuten goudbruin in de oven. Laat iets afkoelen en snij in stukjes.