Frittata met geitenkaas en doperwten

  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Deze Frittata met geitenkaas en doperwten is ideaal voor de hapjestafel! Snijd hem in stukjes en serveer de frittata met olijven.

Frittata, een gevulde omelet uit Italië

Gevulde omelet op z’n Italiaans, dat is een frittata. Oorspronkelijk een soort van restjes gerecht, maar dat kun je van deze variant niet zeggen! Deze is rijkgevuld met de lekkerste ingrediënten.

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 50 ml room
  • 3 eetlepels verse munt
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 250 gram doperwten
  • 240 ram zwarte olijven uit een potje

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak een grote kom en klop hierin de eieren los. Meng de room en fijngehakte munt erdoorheen en voeg naar smaak zout en peper toe.

Stap2

Pak een ovenschaal en bedek de bodem met doperwten. Schenk het eimengsel eroverheen. Snij de geitenkaas in plakjes en leg ze er bovenop. Bak de ovenschaal ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Snij de frittata in stukjes en serveer ze met de olijven.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

500

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab