Frittata met geitenkaas en doperwten
Frittata met geitenkaas en doperwten een omelet op z'n Italiaans perfect voor op de hapjestafel. Je maakt 'm makkelijk, snij in stukjes en eet de frittata met olijven.
Deze gevulde omelet op z'n Italiaans ofwel frittata is oorspronkelijk een soort van leftover gerecht voor al je restjes uit de koelkast. Dit frittata recept is goed gevuld met de lekkerste ingrediënten.
Ook lekker: crostini zelf maken.
Recept afdrukken
Frittata met geitenkaas en doperwten ’n omelet op z’n Italiaans. Je maakt ‘m makkelijk en snel verdeel in stukjes.
Ingrediënten
- 8 eieren
- 50 ml room
- 3 el munt vers
- 150 gr zachte geitenkaas
- 250 gr doperwten (vers)
Optioneel
- 240 gr olijven zwart
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een grote kom en klop hierin de eieren los. Meng de room bij de eieren, hak de munt fijn en meng mee. Breng op smaak met zout en flink wat verse peper.
- Neem een ovenpan en bedek de bodem met de doperwten. Schenk het ei mengsel erbij. Snij de geitenkaas in plakjes en leg er bovenop.
- Bak de frittata met munt in zo’n 20 minuten goudbruin in de oven. Laat iets afkoelen en snij in stukjes.
Eet lekker met een dot dikke yoghurt lauwwarm of als koud hapje met olijven en rucola.
Ook lekker: frittata met spinazie en champignons.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?