Frittata met geitenkaas en doperwten

Omelet op z'n Italiaans
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Deze Frittata met geitenkaas en doperwten is ideaal voor de hapjestafel! Snijd hem in stukjes en serveer de frittata met olijven.

Frittata, een gevulde omelet uit Italië

Gevulde omelet op z’n Italiaans, dat is een frittata. Oorspronkelijk een soort van restjes gerecht, maar dat kun je van deze variant niet zeggen! Deze is rijkgevuld met de lekkerste ingrediënten.

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 50 ml room
  • 3 el verse munt
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 250 gr doperwten
  • 240 gr zwarte olijven

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een grote kom en klop hierin de eieren los. Meng de room en fijngehakte munt erdoorheen en voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. 2Neem een ovenschaal en bedek de bodem met doperwten. Schenk het eimengsel eroverheen. Snij de geitenkaas in plakjes en leg ze er bovenop. Bak de ovenschaal ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Snij de frittata in stukjes en serveer ze met de olijven.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...