Ga terug
+ servings
Spinazie omelet

Spinazie omelet

4.7 van 11 stemmen
Recept afdrukken
Snelle en gezonde lunch met deze hartige omelet van spinazie. Kluts eieren met kruiden, tomaat en veel spinazie, bak in een handomdraai en voilà!
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 180

Ingrediënten

  • 400 gr spinazie diepvries
  • 6 eieren
  • peper vers gemalen
  • zeezout
  • 200 gr kerstomaat of zongedroogde tomaat
  • verse kruiden naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Laat de spinazie ontdooien en laat goed uitlekken. Klop de eieren met een garde.
  • Halveer de tomaten en voeg toe aan het ei. Voeg ook de spinazie toe en roer door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra kruiden naar keuze.
  • Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag en verwarm een scheut olijfolie. (of verdeel over twee pannen, dit gaat sneller)
  • Doe het ei-mengsel in de pan en dek af met een deksel. Laat langzaam garen
  • Draai de omelet om zodra het kan, wacht tot de omelet gestold is. Laat de spinazie omelet op een bord glijden en snij in stukken.