Snelle en gezonde lunch met deze hartige omelet van spinazie. Kluts eieren met kruiden, tomaat en veel spinazie, bak in een handomdraai en voilà!
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 180
Ingrediënten
400grspinaziediepvries
6eieren
pepervers gemalen
zeezout
200grkerstomaat of zongedroogde tomaat
verse kruidennaar smaak
olijfolieom in te bakken
Instructies
Laat de spinazie ontdooien en laat goed uitlekken. Klop de eieren met een garde.
Halveer de tomaten en voeg toe aan het ei. Voeg ook de spinazie toe en roer door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra kruiden naar keuze.
Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag en verwarm een scheut olijfolie. (of verdeel over twee pannen, dit gaat sneller)
Doe het ei-mengsel in de pan en dek af met een deksel. Laat langzaam garen
Draai de omelet om zodra het kan, wacht tot de omelet gestold is. Laat de spinazie omelet op een bord glijden en snij in stukken.