Hartige spinazie omelet

Hartige spinazie omelet

Soms wil je er niet te lang over nadenken wat je gaat bereiden voor de lunch en zeker niet te lang over doen. Deze spinazie omelet is echt een uitkomst. Kluts een paar eieren met kruiden en tomaat en flink wat spinazie. Bak het geheel in een pan met een deksel, en binnen mum van tijd staat er een heerlijk gezonde hartige lunch op tafel. De toegevoegde topping zorgt voor een extra lekkere bite.

Als topping nemen we spinazie, rode ui, krokante uitjes en ketchup. De ketchup is van The Ketchup Club, een eersteklas ketchup om te serveren bij deze spinazie omelet of bij quiches of tosti’s. Dus ontsnap aan een lunchdilemma met dit snel en gezond spinazieomelet recept.

Ook lekker: tomatenomelet.

Spinazie omelet

Spinazie omelet

4.7 van 11 stemmen
Recept afdrukken
Snelle en gezonde lunch met deze hartige omelet van spinazie. Kluts eieren met kruiden, tomaat en veel spinazie, bak in een handomdraai en voilà!
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 180

Ingrediënten

  • 400 gr spinazie diepvries
  • 6 eieren
  • peper vers gemalen
  • zeezout
  • 200 gr kerstomaat of zongedroogde tomaat
  • verse kruiden naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Laat de spinazie ontdooien en laat goed uitlekken. Klop de eieren met een garde.
  • Halveer de tomaten en voeg toe aan het ei. Voeg ook de spinazie toe en roer door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en eventueel extra kruiden naar keuze.
  • Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag en verwarm een scheut olijfolie. (of verdeel over twee pannen, dit gaat sneller)
  • Doe het ei-mengsel in de pan en dek af met een deksel. Laat langzaam garen
  • Draai de omelet om zodra het kan, wacht tot de omelet gestold is. Laat de spinazie omelet op een bord glijden en snij in stukken.

Eet met vers desem brood.
Tip: vergeet de topping niet.

Ook lekker: roerei met groene kruiden.

Omelet met spinazie

Lekker met ketchup! Waarom deze ketchup? Omdat deze hartstikke lekker is en omdat The Ketchup Club samenwerkt met meer dan 100 Keniaanse boerenfamilies en hen een afnamegarantie en een eerlijke prijs geeft. Zo voorkomen we samen voedselverspilling!

Spinazieomelet

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024