Ga terug
+ servings
Frittata caprese

Frittata met mozzarella

4.7 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Gevulde omelet uit de oven ofwel een ovenfrittata. Gevuld met tomaatjes, Napoli kruiden, verse basilicum en stukken mozzarella kaas.
Gang Hapjes, lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen
calorieën 320

Ingrediënten

  • 1 bol mozzarella
  • 100 gr yoghurt vol of hangop
  • 4 eieren
  • 5 gr basilicum
  • 150 gr tomaten kers- of mini-tomaatjes
  • 1 tl Napoli kruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Klop de eieren los samen met de yoghurt of hangop en breng op smaak met de Napoli kruiden, peper en zout.
  • Snij de tomaten klein, scheur de mozzarella en basilicum in stukken. Meng door de eieren en schenk in een ingevette ovenpan.
  • Bak even kort aan op middelhoog vuur en schuif in de oven. Bak in 30 minuten gaar. Laat de frittata met mozzarella afkoelen en snij in stukken.