Ga terug
+ servings
Karamelsaus maken met appelcider

Karamelsaus maken met appelcider

4.1 van 19 stemmen
Recept afdrukken
Appelcider karamelsaus, probeer 't! Zelf karamelsaus maken is super lekker, heel fris en het recept is best heel makkelijk.
Gang Bijgerechten
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 1 jampot
calorieën 196

Ingrediënten

  • 300 ml appelcider
  • 150 gr basterdsuiker bruin
  • 30 gr boter
  • 125 ml room
  • snuf kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zeezout grof

Instructies

  • Schenk de appelcider in een kleine steelpan met dikke bodem en breng rustig in 10 minuten aan de kook en laat inkoken tot je 1/3 over hebt.
  • Haal de pan even van het vuur en voeg de boter, bruine basterdsuiker, room en kaneel toe en zet weer terug op het vuur.
  • Kook de appelcider karamel saus een klein kwartier op een middelhoog vuur totdat de saus gaat indikken. Nog te dun? Laat dan nog even op het vuur. Tijdens het afkoelen zal het nog verder indikken.
  • Zet het vuur uit en voeg als laatst het vanille extract en zeezout toe. Roer dit even goed door en laat de saus verder afkoelen. Blijf wel tussendoor goed roeren tijdens het afkoelen.