Ga terug
+ servings
Thaise rijst met groene bonen

Thaise rijst met boontjes en cashewnoten

4.5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Rijst met 'n Thaise twist, boontjes en cashewnoten, oesterzwammen en shiitakes gebakken in sesamolie met sojasaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Thaise
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 240

Ingrediënten

  • 250 gr Tilda rijst coconut chilli en lemongrass basmati
  • 200 gr haricot verts
  • 200 gr peultjes
  • 300 gr oesterzwammen en of shiitakes
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 40 gr cashewnoten

Optioneel topping

  • (vegan) kipstuckjes
  • Thaise pindasaus
  • krokante uitjes
  • limoen
  • koriander vers

Instructies

  • Maak de boontjes schoon en blancheer kort. Verhit 1 el sesamolie en bak de boontjes even aan. Hak en rooster de cashews in een droge koekenpan.
  • Bak de oesterzwammen en of shiitakes in 1 el sesamolie en blus af met de sojasaus. Maak de rijst gaar volgens aanwijzing van de verpakking in 2 minuten.
  • Schep de rijst in kommen en verdeel de boontjes, paddenstoelen en cashews erover heen en maak af met koriander. Snelle Thaise rijst maak je zó.