Rijst met 'n Thaise twist, boontjes en cashewnoten, oesterzwammen en shiitakes gebakken in sesamolie met sojasaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Thaise
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 240
Ingrediënten
250gr Tilda rijst coconut chilli en lemongrass basmati
200grharicot verts
200grpeultjes
300groesterzwammen en of shiitakes
4elsojasaus
2elsesamolie
40grcashewnoten
Optioneel topping
(vegan) kipstuckjes
Thaise pindasaus
krokante uitjes
limoen
koriandervers
Instructies
Maak de boontjes schoon en blancheer kort. Verhit 1 el sesamolie en bak de boontjes even aan. Hak en rooster de cashews in een droge koekenpan.
Bak de oesterzwammen en of shiitakes in 1 el sesamolie en blus af met de sojasaus. Maak de rijst gaar volgens aanwijzing van de verpakking in 2 minuten.
Schep de rijst in kommen en verdeel de boontjes, paddenstoelen en cashews erover heen en maak af met koriander. Snelle Thaise rijst maak je zó.