Romige witte chocolademousse met mascarpone en amandelen. Snel en verrukkelijk dessert, klaar in 2 uur 10 minuten! Een onweerstaanbaar dessert.
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 2 uuruur
Totale tijd 2 uuruur10 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 446
Ingrediënten
125grwitte chocolade
250 grmascarpone
4eiwitten
60gramandelen geroosterd
Instructies
Smelt de witte chocolade au-bain marie. Klop ondertussen de mascarpone los en meng er langzaam de witte (iets afgekoelde) chocolade doorheen.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan, laat afkoelen en hak klein. Klop de eiwitten tot stijve pieken in een vetvrije kom en spatel in delen door het mascarponemengsel samen met de amandelstukjes.
Verdeel de mascarponemousse in glaasjes en laat ze minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
Maak eventueel af met rasp van overgebleven chocolade en stukjes amandel.