Ga terug
+ servings
Witte chocolade mousse maken

Witte chocolademousse

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Romige witte chocolademousse met mascarpone en amandelen. Snel en verrukkelijk dessert, klaar in 2 uur 10 minuten! Een onweerstaanbaar dessert.
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Porties 6 personen
calorieën 446

Ingrediënten

  • 125 gr witte chocolade
  • 250 gr mascarpone
  • 4 eiwitten
  • 60 gr amandelen geroosterd

Instructies

  • Smelt de witte chocolade au-bain marie. Klop ondertussen de mascarpone los en meng er langzaam de witte (iets afgekoelde) chocolade doorheen.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan, laat afkoelen en hak klein. Klop de eiwitten tot stijve pieken in een vetvrije kom en spatel in delen door het mascarponemengsel samen met de amandelstukjes.
  • Verdeel de mascarponemousse in glaasjes en laat ze minimaal twee uur opstijven in de koelkast. 
  • Maak eventueel af met rasp van overgebleven chocolade en stukjes amandel.