Witte chocolademousse met mascarpone
Heerlijk recept voor romige witte chocolademousse met knapperige geroosterde amandelen en mascarpone. Neem de beste kwaliteit witte chocolade om langzaam te laten smelten tot een glad mengsel. De geroosterde amandelen zorgen voor een heerlijke knapperigheid.
Romige mascarpone witte chocolade is een geweldige match. Wanneer alle componenten klaar zijn, voeg je ze samen tot een onweerstaanbaar dessert. Door de amandelen te roosteren komen er aroma's en smaken vrij wat ze nog lekkerder maakt. Witte chocolade en mascarpone, wie wil?!
Ook lekker: witte chocolade botercrème een luchtige zoete crème van boter en chocolade.
Ingrediënten
- 125 gr witte chocolade
- 250 gr mascarpone
- 4 eiwitten
- 60 gr amandelen geroosterd
Instructies
- Smelt de witte chocolade au-bain marie. Klop ondertussen de mascarpone los en meng er langzaam de witte (iets afgekoelde) chocolade doorheen.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan, laat afkoelen en hak klein. Klop de eiwitten tot stijve pieken in een vetvrije kom en spatel in delen door het mascarponemengsel samen met de amandelstukjes.
- Verdeel de mascarponemousse in glaasjes en laat ze minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
- Maak eventueel af met rasp van overgebleven chocolade en stukjes amandel.
Serveer met een espresso.
Tip: geroosterde pistache als topping past ook perfect.
Ook lekker: panna cotta met witte chocolade en passievrucht.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?