Recept afdrukken
Ontdek deze verfrissende orzo met courgette, doperwten, munt en knapperige groene asperges. Een snelle, voedzame maaltijd klaar in 20 minuten!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 315
- 1 ui rood
- 4 el olijfolie
- 250 gr orzo
- 600 ml groentebouillon
- 1 courgette
- 100 gr aspergetips
- 175 gr doperwten
- 40 gr Parmigiano Reggiano (poeder)
- munt vers
Pel de ui en snij in halve dunne ringen. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui kort aan. Voeg de orzo toe en bak mee.
Voeg na een minuut hete bouillon toe en laat op middelhoog vuur koken. Draai na 5 minuten het vuur uit en laat staan.
Snij de courgette en asperges in stukjes en bak in 2 el olijfolie lichtbruin. Voeg hier ook de doperwten aan toe en breng op smaak met peper en zout.
Schep de groenten bij de orzo en schep op borden. Maak af met fijn gesneden munt en Parmigiano.