Orzo met courgette en doperwten
Groene asperges en munt- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
10 min
- Klaar in:
20 min
- Kcal:
315
Is orzo ook jouw lievelings? Probeer dan eens deze orzo met courgette, doperwten en munt, heerlijk fris, makkelijk én voedzaam. Orzo, de Italiaanse pasta die lijkt op een rijstkorrel.
Orzo met groene groente
Deze orzo is ideaal. Het zit vol met lekkere groene groente, is snel klaar en je kunt makkelijk variëren met wat er nog in de koelkast ligt. Heb je geen asperges, dan kun je die natuurlijk vervangen door boontjes of spinazie.
Ook lekker: orzo met tomaten en kruiden.
Orzo met courgette en doperwten
Ingrediënten
- 1 ui rood
- 4 el olijfolie
- 250 gr orzo
- 600 ml groentebouillon
- 1 courgette
- 100 gr aspergetips
- 175 gr doperwten
- 40 gr Parmigiano Reggiano (poeder)
- munt vers
Instructies
- Pel de ui en snij in halve dunne ringen. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui kort aan. Voeg de orzo toe en bak mee.
- Voeg na een minuut hete bouillon toe en laat op middelhoog vuur koken. Draai na 5 minuten het vuur uit en laat staan.
- Snij de courgette en asperges in stukjes en bak in 2 el olijfolie lichtbruin. Voeg hier ook de doperwten aan toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de groenten bij de orzo en schep op borden. Maak af met fijn gesneden munt en Parmigiano.
Serveer eventueel met rucola, een paar druppels citroen en goede olijfolie.
Tip: Feta kaas is ook een idee. Feta kan je gemakkelijk verkruimelen en als topping gebruiken.
Ook lekker: orzo met aubergine verse basilicum en bocconcini.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen