Orzo met courgette en doperwten
Is orzo ook jouw favoriet? Probeer dan deze orzo met courgette, doperwten en munt – een heerlijk frisse, makkelijke en voedzame maaltijd. Orzo, de Italiaanse pasta die op rijstkorrels lijkt, maakt dit recept extra bijzonder. Wat dit orzo-gerecht ideaal maakt? Het zit boordevol smaakvolle groene groenten, is snel te bereiden en je kunt eenvoudig variëren met wat je nog in de koelkast hebt liggen. Geen asperges? Vervang ze gerust door boontjes of spinazie.
Ook lekker: orzo met tomaten en kruiden.
Ingrediënten
- 1 ui rood
- 4 el olijfolie
- 250 gr orzo
- 600 ml groentebouillon
- 1 courgette
- 100 gr aspergetips
- 175 gr doperwten
- 40 gr Parmigiano Reggiano (poeder)
- munt vers
Instructies
- Pel de ui en snij in halve dunne ringen. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui kort aan. Voeg de orzo toe en bak mee.
- Voeg na een minuut hete bouillon toe en laat op middelhoog vuur koken. Draai na 5 minuten het vuur uit en laat staan.
- Snij de courgette en asperges in stukjes en bak in 2 el olijfolie lichtbruin. Voeg hier ook de doperwten aan toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de groenten bij de orzo en schep op borden. Maak af met fijn gesneden munt en Parmigiano.
Maak dit heerlijke orzo-recept compleet met een handvol rucola, een paar druppels citroen en een scheutje goede olijfolie. Een tip: verkruimel wat feta kaas over het gerecht voor extra smaak en een lekkere topping.
Op zoek naar meer orzo-recepten? Probeer ook eens de orzo met aubergine, verse basilicum en bocconcini – een echte aanrader!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?