Orzo met courgette en doperwten
Is orzo ook jouw lievelings? Probeer dan eens deze orzo met courgette, doperwten en munt, heerlijk fris, makkelijk én voedzaam. Orzo is de Italiaanse pasta die lijkt op een rijstkorrel. En waarom dit orzo recept zo ideaal is? Deze maaltijd zit vol met lekkere groene groente, het is snel klaar en je kunt makkelijk variëren met wat er nog in de koelkast ligt. Heb je geen asperges, dan kun je die natuurlijk vervangen door boontjes of spinazie.
Ook lekker: orzo met tomaten en kruiden.
Orzo recept
Ingrediënten
- 1 ui rood
- 4 el olijfolie
- 250 gr orzo
- 600 ml groentebouillon
- 1 courgette
- 100 gr aspergetips
- 175 gr doperwten
- 40 gr Parmigiano Reggiano (poeder)
- munt vers
Instructies
- Pel de ui en snij in halve dunne ringen. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui kort aan. Voeg de orzo toe en bak mee.
- Voeg na een minuut hete bouillon toe en laat op middelhoog vuur koken. Draai na 5 minuten het vuur uit en laat staan.
- Snij de courgette en asperges in stukjes en bak in 2 el olijfolie lichtbruin. Voeg hier ook de doperwten aan toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de groenten bij de orzo en schep op borden. Maak af met fijn gesneden munt en Parmigiano.
Maak dit heerlijke orzo recept eventueel af met rucola, een paar druppels citroen en goede olijfolie.
Tip: Feta kaas is ook een idee. Feta kan je gemakkelijk verkruimelen en als topping gebruiken.
Meer orzo recepten? Probeer ook eens: orzo met aubergine verse basilicum en bocconcini, aanrader.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?