Zomerse BBQ-zalm met kruiden en citroen. Snel, gezond, en verrukkelijk! Ontdek het recept met bieslook, peterselie en lente-ui.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 310
Ingrediënten
4zalmfilets á 150 gr
olijfolie
grof zeezout
verse peper
1bosje bieslook
1bosje bladpeterselie
4stengels lenteui
1citroen
Instructies
Zorg dat de bbq heet is. Hak de kruiden en snij de lente-ui in dunne ringetjes. Snij de citroen in parten.
Scheur 4 stukjes aluminiumfolie af en leg klaar op het aanrecht. Giet een scheutje olijfolie in het midden van elk stukje folie samen met een draai verse peper en grof zeezout uit de molen.
Verdeel de helft van de verse kruiden over het midden van alle stukjes folie en leg hier de zalm op.
Druppel wat olijfolie over de zalm en strooi weer met verse peper en grof zeezout. Leg op elk pakketje verse kruiden, bosui en een part citroen. Vouw het aluminium dicht.
Leg de pakketjes op de barbecue, in ongeveer 7 minuten is de zalm op de bbq gaar. Laat de zalm nog wat rosé zijn van binnen.