Ga terug
+ servings
Zalm op de bbq met kruiden en citroen

Zalm op de bbq

3.6 van 48 stemmen
Recept afdrukken
Zomerse BBQ-zalm met kruiden en citroen. Snel, gezond, en verrukkelijk! Ontdek het recept met bieslook, peterselie en lente-ui.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 310

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets á 150 gr
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • verse peper
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 4 stengels lenteui
  • 1 citroen

Instructies

  • Zorg dat de bbq heet is. Hak de kruiden en snij de lente-ui in dunne ringetjes. Snij de citroen in parten.
  • Scheur 4 stukjes aluminiumfolie af en leg klaar op het aanrecht. Giet een scheutje olijfolie in het midden van elk stukje folie samen met een draai verse peper en grof zeezout uit de molen.
  • Verdeel de helft van de verse kruiden over het midden van alle stukjes folie en leg hier de zalm op.
  • Druppel wat olijfolie over de zalm en strooi weer met verse peper en grof zeezout. Leg op elk pakketje verse kruiden, bosui en een part citroen. Vouw het aluminium dicht.
  • Leg de pakketjes op de barbecue, in ongeveer 7 minuten is de zalm op de bbq gaar. Laat de zalm nog wat rosé zijn van binnen.