Zoete aardappel poffen op de bbq is favoriet. Zodra deze op de bbq ligt, kan het poffen beginnen met schil en al!
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 224
Ingrediënten
4 zoete aardappelen
olijfolie
Vulling
3elGriekse yoghurt
3elyoghurt
pepervers uit de molen
5grbladpeterseliegehakt
5grkoriandergehakt
2tenenknoflookgeperst
1limoen
1avocado
zeezoutgrof
100grgerookte zalm
Instructies
Zorg dat de barbecue heet is.
Prik een aantal gaatjes in de zoete aardappel, smeer in met olijfolie en pak stuk voor stuk in aluminiumfolie in. Leg de zoete aardappels op het rooster en laat ze in drie kwartier tot een uur tijd gaar poffen. Draai tussendoor om. De tijd hangt af van de grootte van de aardappels. Het vruchtvlees moet zacht aanvoelen als je tegen de schil drukt.
Yoghurtsaus
Meng de yoghurt (beide) met verse peper, bladpeterselie, de helft van de koriander en de knoflook.
Avocadosaus
Pers de limoen uit en meng met de overige koriander. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak de avocado fijn en voeg het limoensap met koriander toe en naar smaak verse peper.
Laat de zoete aardappels afkoelen, snijd ze doormidden en serveer er twee met een schep avocado en yoghurtsaus en de andere twee met yoghurtsaus en gerookte zalm. Met grof zeezout maak je ze af.