Zoete aardappel poffen op de bbq

Zoete aardappel poffen op de bbq

Zoete aardappel poffen op de barbecue is altijd een favoriet! Met zoete aardappels kun je alle kanten op, en zodra ze op de grill liggen, begint het poffen met schil en al. Laat ze een uurtje liggen tot ze zacht en gaar zijn, en vul ze naar wens.

Een absolute smaakexplosie is een gevulde zoete aardappel met zalm, avocado en yoghurtsaus. Makkelijk zelf te maken. Maar als je liever alleen de zoete aardappel poft, ben je na stap 1 al klaar met dit recept. Geniet van een heerlijk gepofte zoete aardappel van de bbq, lekker met een snuf grof zeezout.

Recept voor Hollandse aardappelsalade bij de bbq. Zo maak je een simpele couscoussalade voor bij de barbecue.

Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven of van de grill met verse kruiden.

Zoete aardappel poffen op de bbq

Zoete aardappel bbq

4 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Zoete aardappel poffen op de bbq is favoriet. Zodra deze op de bbq ligt, kan het poffen beginnen met schil en al!
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 224

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie

Vulling

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 3 el yoghurt
  • peper vers uit de molen
  • 5 gr bladpeterselie gehakt
  • 5 gr koriander gehakt
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 limoen
  • 1 avocado
  • zeezout grof
  • 100 gr gerookte zalm

Instructies

  • Zorg dat de barbecue heet is.
  • Prik een aantal gaatjes in de zoete aardappel, smeer in met olijfolie en pak stuk voor stuk in aluminiumfolie in. Leg de zoete aardappels op het rooster en laat ze in drie kwartier tot een uur tijd gaar poffen. Draai tussendoor om. De tijd hangt af van de grootte van de aardappels. Het vruchtvlees moet zacht aanvoelen als je tegen de schil drukt.

Yoghurtsaus

  • Meng de yoghurt (beide) met verse peper, bladpeterselie, de helft van de koriander en de knoflook.

Avocadosaus

  • Pers de limoen uit en meng met de overige koriander. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak de avocado fijn en voeg het limoensap met koriander toe en naar smaak verse peper.
  • Laat de zoete aardappels afkoelen, snijd ze doormidden en serveer er twee met een schep avocado en yoghurtsaus en de andere twee met yoghurtsaus en gerookte zalm. Met grof zeezout maak je ze af.

Maak eventueel af met wat verse kruiden, lenteui en kappertjes. Eet direct zodra ze klaar zijn.
Deze: zoete aardappel met tzatziki feta en radijs moet je ook eens proberen.

Zoete aardappel poffen op de barbecue

Dit recept valt onder

Ook lekker: aardappelsalades

Aardappelsalade met ham recept

Aardappelsalade met ham

In no time klaar, perfect voor bij de barbecue. Lekker fris en simpel.

Aardappelsalade met haring

Aardappelsalade met haring

Heerlijk fris met een bite van appel, Amsterdamse ui en verse kruiden.

Frisse aardappelsalade

Frisse aardappelsalade

Aardappelsalade, lekker simpel. Fris met een bite van lente-ui en selderij.

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter