Zoete aardappel poffen op de bbq
Gevuld- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur
- Klaar in: 1 uur 10 minuten
Zoete aardappel poffen op de bbq is altijd favoriet, je kunt met de zoete aardappel alle kanten op. Zodra deze op de bbq ligt, kan het poffen beginnen met schil en al. Wacht een uurtje tot ze zacht en gaar zijn en stop er wat lekkers in. Simpel toch!
Gevulde zoete aardappel
Nog lekkerder dan de gepofte zoete aardappel is een gevulde zoete aardappel gevuld met zalm, avocado en yoghurtsaus. Maak ’t makkelijk zelf! Toch alleen poffen, na stap 1 ben je klaar met dit recept. Eet een heerlijke gepofte zoete aardappel, lekker met wat grof zeezout.
Recept voor Hollandse aardappelsalade bij de bbq.
Ook wat couscous bij de barbecue? Zo maak je een simpele couscoussalade.
Zoete aardappel poffen op de barbecue, zo doe je dat
- Zorg dat de barbecue heet is. Prik wat gaatjes in de zoete aardappel, smeer in met olijfolie en pak stuk voor stuk in aluminiumfolie in. Leg de zoete aardappels op het rooster en laat ze in drie kwartier tot een uur tijd gaar poffen. Draai tussendoor om. De tijd hangt af van de grootte van de aardappels. Het vruchtvlees moet zacht aanvoelen als je tegen de schil drukt.
- Maak intussen de saus. Meng de yoghurt met verse peper, bladpeterselie, koriander en de knoflook. Voor de avocado saus pers je de limoen uit en hak wat koriander fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak de avocado fijn en voeg het limoensap toe en de koriander, naar smaak wat verse peper.
- Laat de zoete aardappels even afkoelen, snijd ze doormidden en serveer er twee met een schep avocado en yoghurtsaus en de andere twee met yoghurtsaus en gerookte zalm. Met wat grof zeezout maak je ze af. Zoete aardappel poffen op de barbecue, zo doe je dat! Enjoy!
Maak eventueel af met wat verse kruiden, lenteui en kappertjes.
Meer zoete aardappel, gepofte zoete aardappel uit de oven met tzatziki feta en radijs.