Zoete aardappel poffen op de bbq
Gevuld met yoghurt en avocado- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
1 uur
- Klaar in:
1 uur 10 min
- Kcal:
224
Zoete aardappel poffen op de bbq is altijd favoriet, je kunt met de zoete aardappel alle kanten op. Zodra deze op de bbq ligt, kan het poffen beginnen met schil en al. Wacht een uurtje tot ze zacht en gaar zijn en stop er wat lekkers in. Simpel toch!
Gevulde zoete aardappel
Nog lekkerder dan de gepofte zoete aardappel is een gevulde zoete aardappel gevuld met zalm, avocado en yoghurtsaus. Maak ’t makkelijk zelf! Toch alleen poffen, na stap 1 ben je klaar met dit recept. Eet een heerlijke gepofte zoete aardappel, lekker met wat grof zeezout.
Recept voor Hollandse aardappelsalade bij de bbq. Zo maak je een simpele couscoussalade voor bij de barbecue.
Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven of van de grill met verse kruiden.
Maak eventueel af met wat verse kruiden, lenteui en kappertjes.
Meer zoete aardappel, gepofte zoete aardappel uit de oven met tzatziki feta en radijs.
Zoete aardappel poffen op de bbq
Ingrediënten
- 4 zoete aardappelen
- olijfolie
Vulling
- 3 el Griekse yoghurt
- 3 el yoghurt
- peper vers uit de molen
- 5 gr bladpeterselie gehakt
- 5 gr koriander gehakt
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 limoen
- 1 avocado
- zeezout grof
- 100 gr gerookte zalm
Instructies
- Zorg dat de barbecue heet is.
- Prik een aantal gaatjes in de zoete aardappel, smeer in met olijfolie en pak stuk voor stuk in aluminiumfolie in. Leg de zoete aardappels op het rooster en laat ze in drie kwartier tot een uur tijd gaar poffen. Draai tussendoor om. De tijd hangt af van de grootte van de aardappels. Het vruchtvlees moet zacht aanvoelen als je tegen de schil drukt.
Yoghurtsaus
- Meng de yoghurt (beide) met verse peper, bladpeterselie, de helft van de koriander en de knoflook.
Avocadosaus
- Pers de limoen uit en meng met de overige koriander. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Prak de avocado fijn en voeg het limoensap met koriander toe en naar smaak verse peper.
- Laat de zoete aardappels afkoelen, snijd ze doormidden en serveer er twee met een schep avocado en yoghurtsaus en de andere twee met yoghurtsaus en gerookte zalm. Met grof zeezout maak je ze af.
Eet direct in de zon.
Tip: krokant gebakken uitjes voor een extra bite als topping, zoete aardappel poffen op de barbecue, zo doe je dat.
Ook lekker: Pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.
Verrassende aardappelsalades
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?