Gegrilde ananas van de BBQ, toetje van de barbecue! Gegrild boven houtskool, snel te maken met stroop van suiker.
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 260
Ingrediënten
1ananasvers
4elbruine suiker
4bollen vanilleijsoptioneel
muntblaadjesvers
Instructies
Steek de barbecue aan. Snijd de ananas door de helft en snij beide helften in 4 parten en verwijder de kern. Je kan ook vast de hele schil eraf snijden, eet makkelijker, staat misschien minder leuk.
Leg de ananas op aluminiumfolie, elk apart en schep de bruine suiker op de ananas. Vouw het folie dicht.
Rooster de ananas 10 minuten op de barbecue, keer regelmatig om. Het laagje suiker gaat karameliseren.
Hak de blaadjes munt en gebruik als topping over de geroosterde ananas. Eet de gegrilde ananas van de barbecue direct met een bol ijs.