Gegrilde ananas van de BBQ met bruine suiker

Gegrilde ananas van de BBQ met bruine suiker

Met ijs
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 10 min
  • Klaar in: Klaar in 15 min
  • Kcal: Calorieën 260

Toetje van de barbecue. Gegrilde ananas van de bbq met bruine suiker op simpele wijze. Heel makkelijk zelf te maken met aluminiumfolie en stroop van suiker, een snel recept van de barbecue. Perfect dessert voor een zwoele zomeravond.

Ananas uit de oven

Ananas eten gegrild uit de oven dat kan natuurlijk ook. Verwarm voor op 200 graden en in 10-15 minuten is de suiker gekarameliseerd, heerlijk zoet. Ananas kan je ook in een grillpan roosteren. Grill de ananas aan alle kanten tot de vrucht karamelbruin is.

Ananas met ijs

Eén van de lekkerste en simpelste bbq dessert gerechten: ananas van de bbq met ijs. Heerlijk met stroop van suiker gegrild boven hete houtskool. Lekker met ’n bol ijs: ijs recept zonder ijsmachine ’n scheutje rum in de folie is ook favoriet maar niet meer kidsproof. Heb je nog mascarpone in huis, klop op met vanille suiker en schep op de gegrilde ananas. Aanrader, grillen maar.

Ook lekker: banaan van de bbq met chocolade zeezout caramel, marshmallow en ijs.

Inspiratie: wat je kan doen met een watermeloen 4 tips watermeloen op de bbq, maak watermeloen ijsjes of ’n tomatensalade met watermeloen; easy en lekker!

Gegrilde ananas van de bbq met bruine suiker

Gegrilde ananas van de BBQ met bruine suiker

3.6 van 38 stemmen
Recept afdrukken
Gegrilde ananas van de BBQ, toetje van de barbecue! Gegrild boven houtskool, snel te maken met stroop van suiker.
Gang Nagerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 260

Ingrediënten

  • 1 ananas vers
  • 4 el bruine suiker
  • 4 bollen vanilleijs optioneel
  • muntblaadjes vers

Instructies

  • Steek de barbecue aan. Snijd de ananas door de helft en snij beide helften in 4 parten en verwijder de kern. Je kan ook vast de hele schil eraf snijden, eet makkelijker, staat misschien minder leuk.
  • Leg de ananas op aluminiumfolie, elk apart en schep de bruine suiker op de ananas. Vouw het folie dicht.
  • Rooster de ananas 10 minuten op de barbecue, keer regelmatig om. Het laagje suiker gaat karameliseren.
  • Hak de blaadjes munt en gebruik als topping over de geroosterde ananas. Eet de gegrilde ananas van de barbecue direct met een bol ijs.

Zonder aluminiumfolie lukt het ook, zorg wel dat er niet te veel suiker en sap op de kolen van de barbecue druipt en dat de suiker niet verbrandt.

Maak ook eens: mais van de bbq recept voor zoet of zout.

Gegrilde ananas van de bbq met bruine suiker detail

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024