Gegrilde ananas van de BBQ met bruine suiker

Gegrilde ananas van de BBQ met bruine suiker

Met ijs
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

’n Toetje van de barbecue. Gegrilde ananas van de bbq met bruine suiker op simpele wijze. Heel makkelijk zelf te maken met aluminiumfolie en stroop van suiker, een snel recept van de barbecue. Perfect dessert voor een zwoele zomeravond.

Ananas uit de oven

Ananas eten gegrild uit de oven dat kan natuurlijk ook. Verwarm voor op 200 graden en in 10-15 minuten is de suiker gekarameliseerd, heerlijk zoet. Ananas kan je ook in een grillpan roosteren. Grill de ananas aan alle kanten tot de vrucht karamelbruin is.

Ananas met ijs

Eén van de lekkerste en simpelste bbq dessert gerechten: ananas van de bbq met ijs. Heerlijk met stroop van suiker gegrild boven hete houtskool. Lekker met ’n bol ijs: ijs recept zonder ijsmachine ’n scheutje rum in de folie is ook favoriet maar niet meer kidsproof. Heb je nog mascarpone in huis, klop op met vanille suiker en schep op de gegrilde ananas. Aanrader, grillen maar.

Ook lekker: Banaan van de bbq met chocolade zeezout caramel, marshmallow en ijs.

Inspiratie: Wat je kan doen met een watermeloen 4 tips watermeloen op de bbq, maak watermeloen ijsjes of ’n tomatensalade met watermeloen; easy en lekker!

Gegrilde ananas van de bbq met bruine suiker detail

Ingrediënten

  • 1 verse ananas
  • 4 el bruine suiker
  • 4 bollen vanille ijs
  • verse muntblaadjes

Ananas van de barbecue

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de ananas door de helft en snij beide helften in 4 parten en verwijder de kern. Je kan ook vast de hele schil eraf snijden, eet makkelijker, staat misschien minder leuk. Leg de ananas op aluminiumfolie, elk apart en schep de bruine suiker op de ananas. Vouw het folie dicht.
  2. Rooster de ananas 10 minuten op de barbecue, keer regelmatig om. Het laagje suiker gaat karameliseren. Hak de blaadjes munt en gebruik als topping over de geroosterde ananas. Eet de gegrilde ananas van de barbecue direct met een bol ijs.

Zonder aluminiumfolie lukt het ook, zorg wel dat er niet te veel suiker en sap op de kolen van de barbecue druipt en dat de suiker niet verbrandt.

Ook lekker: Mais van de bbq recept zoet of zout.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 31 stemmen.
Please wait...
Nagerechten
bbq recepten
Kidsproof recepten