Ga terug
+ servings
Artisjok met gepofte-knoflookmayonaise

Artisjok met gepofte-knoflookmayonaise

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Artisjok heeft een zachte, licht bittere, verfijnde smaak en is niet moeilijk om te bereiden. Gekookt in citroen met mayonaise van knoflook.
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Frans, Mediterrane keuken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 204

Ingrediënten

  • 4 artisjokken
  • 2 citroenen

Voor de gepofte-knoflookmayonaise

  • 1 bol gepofte knoflook
  • 6 el mayonaise
  • 1/2 citroen 't sap

Instructies

  • Snijd de stelen van de artisjokken en verwijder een stuk van de onderste harde en taaie bladeren. Halveer de 2 citroenen.
  • Wrijf de onderkant van de artisjok in met een halve citroen om verkleuring te voorkomen.
  • Pers de rest van de 2 citroenen uit. Breng een grote pan water met het citroensap en zout aan de kook. Doe de artisjokken in de pan en zorg dat ze onder water blijven. Dit kun je doen met een spatel. Kook de artisjokken 30 minuten. Trek je er met gemak een blaadje uit, dan is de artisjok gaar.

Gepofte-knoflookmayonaise

  • Ondertussen schep je de mayonaise in een schaal. Knijp de gepofte knoflook erboven uit, schenk 2 el sap van de citroen erbij en meng tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de gepofte-knoflookmayonaise over kleine schaaltjes.
  • Neem de gekookte artisjokken met een spatel uit de pan en laat ze ondersteboven in een vergiet uitlekken. Verdeel de artisjokken over borden en zet bij elk bord een schaaltje met gepofte-knoflookmayonaise.