Ga terug
+ servings
groentestengels-dipsaus

Groentestengels met dipsaus

3.4 van 30 stemmen
Recept afdrukken
Groentestengels met dipsaus ofwel crudités, sjieke rauwkost. ’n leuk simpel bijgerecht voor bij 'n gourmet recept.
Gang Snacks, Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 185

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 1 winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • peterselie vers
  • munt vers

Instructies

  • Snij de komkommer in 3 even grote delen. Snij alle delen in plakken van 1 cm dik. Snij de plakken weer in frieten van 1 cm breed.
  • Schil de winterpenen en snij ze net als de komkommer in frieten. Schil de bleekselderij en snij ze, samen met de paprika, ook in frieten.
  • Meng de yoghurt met de verse kruiden en knoflook. Naar smaak kun je gemalen peper uit de molen toevoegen en grof zout.
  • Serveer alles op een schaal of in een glas samen met de dip voor paprika en komkommer, peen en bleekselderij.