Ga terug
+ servings
Garnalen marineren recept

Garnalen marineren

3.4 van 51 stemmen
Recept afdrukken
Garnalen marineren is simpel, de smaak is lekker fris door de citroen en ze geven een pittige prikkeling door de knoflook en peper. Favoriet bij de (kerst) gourmet.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 165

Ingrediënten

  • 250 gr garnalen
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 4 el boter om in te bakken
  • 2 takjes peterselie

Instructies

  • Ontdooi de garnalen. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal.
  • Doe de garnalen in een kom en voeg hieraan de paprikapoeder, knoflook en olijfolie toe. Knijp vervolgens het sap van een citroen uit boven de garnalen en schep goed om
  • Dek de kom af en laat de garnalen minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • Verhit een (gourmet)pan en laat de boter smelten. Bak de garnalen vervolgens, roer regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen. Bak ze ongeveer 5 minuten. Serveer de garnalen gegarneerd met grof gehakte peterselie.