Garnalen marineren is simpel, de smaak is lekker fris door de citroen en ze geven een pittige prikkeling door de knoflook en peper. Favoriet bij de (kerst) gourmet.
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 165
Ingrediënten
250grgarnalen
2tenenknoflookgeraspt
1tlpaprikapoeder
1tlchilivlokken
1elolijfolie
1elcitroensap
1tlcitroenrasp
4elboterom in te bakken
2takjespeterselie
Instructies
Ontdooi de garnalen. Pel vervolgens de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Doe de garnalen in een kom en voeg hieraan de paprikapoeder, knoflook en olijfolie toe. Knijp vervolgens het sap van een citroen uit boven de garnalen en schep goed om
Dek de kom af en laat de garnalen minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Verhit een (gourmet)pan en laat de boter smelten. Bak de garnalen vervolgens, roer regelmatig om zodat ze gelijkmatig garen. Bak ze ongeveer 5 minuten. Serveer de garnalen gegarneerd met grof gehakte peterselie.