Ga terug
+ servings
Auberginesoep recept

Aubergine soep

4.6 van 24 stemmen
Recept afdrukken
Auberginesoep maken met rode peper. Simpel en snel, 't lekkerste aubergine soep recept voor 'n gezonde lunch.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
calorieën 80

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 1 chilipeper
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 600 ml groentebouillon

Optioneel

  • pittige blauwaderkaas
  • crackers

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook, was en snij de aubergine in stukken, snij de chilipeper fijn met of zonder zaadjes afhankelijk van hoeveel pit je wilt. Snij de tomaten in kwarten.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan, fruit de ui en knoflook en voeg na 3 minuten de peper, aubergine blokjes en kruiden toe en als laatst de tomaten. Meng goed om.
  • Voeg de groentebouillon toe en laat zo’n 10 minuten garen op laag vuur. Pureer de aubergines tot een gladde soep en voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf zout toe. Auberginesoep recept maken doe je zó.