Auberginesoep maken met rode peper. Simpel en snel, 't lekkerste aubergine soep recept voor 'n gezonde lunch.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 80
Ingrediënten
1elolijfolie
1teenknoflook
1ui
1aubergine
2tomaten
1chilipeper
1tlkomijnpoeder
1tlkurkumapoeder
1tlgerookte paprikapoeder
600mlgroentebouillon
Optioneel
pittige blauwaderkaas
crackers
Instructies
Pel en snipper de ui en knoflook, was en snij de aubergine in stukken, snij de chilipeper fijn met of zonder zaadjes afhankelijk van hoeveel pit je wilt. Snij de tomaten in kwarten.
Verhit de olijfolie in een soeppan, fruit de ui en knoflook en voeg na 3 minuten de peper, aubergine blokjes en kruiden toe en als laatst de tomaten. Meng goed om.
Voeg de groentebouillon toe en laat zo’n 10 minuten garen op laag vuur. Pureer de aubergines tot een gladde soep en voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf zout toe. Auberginesoep recept maken doe je zó.