Ga terug
+ servings
Gevulde courgette met rijst

Gevulde courgette met rijst

3.6 van 28 stemmen
Recept afdrukken
Gevulde courgette oftewel courgette bootjes met rijst heerlijk en gezond. ’n Courgette recept om mee te variëren.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 680

Ingrediënten

  • 125 gr rijst
  • 2 courgettes groot
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr crispy maïs blik
  • 350 gr gehakt (plantaardig)
  • 2 el olijfolie
  • 400 ml tomatensaus
  • 100 gr geraspte kaas (vegan)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Was ondertussen de courgettes en snij in de lengte doormidden. Hol de courgettes uit met een (meloen)lepel maar hou wel een randje over van zo’n 1 centimeter.
  • Pel en snipper de ui en knoflook en laat de maïs uitlekken. Verhit olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg kort daarna het gehakt toe en bak rul. Schep de maïs samen met de rijst en 100 ml tomatensaus door het gehaktmengsel en breng op smaak met verse peper.
  • Leg de courgettes in een ovenschaal en vul met het gehaktmengsel met rijst. Bestrooi de gevulde courgettes met de kaas.
  • Schenk de rest van de tomatensaus naast de gevulde courgettes in de ovenschaal en bak gaar in de voorverwarmde oven in 25 minuten. Schep op borden met de tomatensaus en ’t overgebleven tomatenrijst mengsel. Zó maak je courgette bootjes.