Gevulde courgette oftewel courgette bootjes met rijst heerlijk en gezond. ’n Courgette recept om mee te variëren.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 680
Ingrediënten
125grrijst
2courgettesgroot
1ui
2tenen knoflook
300grcrispy maïs blik
350grgehakt(plantaardig)
2elolijfolie
400mltomatensaus
100grgeraspte kaas(vegan)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Was ondertussen de courgettes en snij in de lengte doormidden. Hol de courgettes uit met een (meloen)lepel maar hou wel een randje over van zo’n 1 centimeter.
Pel en snipper de ui en knoflook en laat de maïs uitlekken. Verhit olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg kort daarna het gehakt toe en bak rul. Schep de maïs samen met de rijst en 100 ml tomatensaus door het gehaktmengsel en breng op smaak met verse peper.
Leg de courgettes in een ovenschaal en vul met het gehaktmengsel met rijst. Bestrooi de gevulde courgettes met de kaas.
Schenk de rest van de tomatensaus naast de gevulde courgettes in de ovenschaal en bak gaar in de voorverwarmde oven in 25 minuten. Schep op borden met de tomatensaus en ’t overgebleven tomatenrijst mengsel. Zó maak je courgette bootjes.