Courgette bootjes

Groenten met variatie
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Deze gevulde courgettes zijn heerlijk, een snel en simpel gerecht! Maak ze eenvoudig zelf met dit recept.

Courgettes als bootje, lekker met veel variatie

Altijd goed! Verkapt als bootje gaan die groenten er zeker in.

Ingrediënten

  • 125 gr snelkookrijst
  • 2 grote courgettes
  • 1 ui
  • 1 blikje maiskorrels
  • 350 gr gehakt
  • 2 el olie
  • 1 pakje sugo kruiden
  • 100 gr geraspte jonge kaas

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rusttijd achterwege.
  2. 2Was intussen de courgettes en snij ze in de lengte doormidden. Hol met een puntige lepels de courgettes uit. Houd ongeveer 1 centimeter aan de rand over.
  3. 3Snipper de ui en laat de maïs uitlekken. Verhit olie in een wok en fruit hierin de ui. Voeg na 1 minuut het gehakt toe en bak rul. Schep de maïs, rijst en 100 ml sugo erdoor en breng het op smaak met peper en zout.
  4. 4Leg de courgettes in een ovenschaal en vul ze met het rijst/gehaktmengsel. Bestrooi de gevulde courgettes met de kaas.
  5. 5Schenk de rest van de sugo naast de bootjes en zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven. Bak in 25 minuten gaar. Serveer de courgette, als ze gaar zijn, over de borden met de sugo saus.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...