Courgette bootjes

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 45m

Deze gevulde courgettes zijn een heerlijk gerecht en ze zien er ook nog eens erg leuk uit! Maak ze heel eenvoudig zelf met dit recept.

Ingrediënten

  • 125 gram snelkookrijst
  • 2 grote rechte courgettes (rond de 200 gram per stuk)
  • 1 ui
  • 1 blikje maïskorrels
  • 350 gram gehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pakje sugo kruiden (ah)
  • Zout en peper
  • 100 gram geraspte jonge kaas

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rusttijd achterwege.

Stap2

Was intussen de courgettes en snij ze in de lengte doormidden. Hol met een puntige lepels de courgettes uit. Houd ongeveer 1 centimeter aan de rand over.

Stap3

Snipper de ui en laat de maïs uitlekken. Verhit olie in een wok en fruit hierin de ui. Voeg na 1 minuut het gehakt toe en bak rul. Schep de maïs, rijst en 100 ml sugo erdoor en breng het op smaak met peper en zout.

Stap4

Leg de courgettes in een ovenschaal en vul ze met het rijst/gehaktmengsel. Bestrooi de gevulde courgettes met de kaas.

Stap5

Schenk de rest van de sugo naast de bootjes en zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven. Bak het in ongeveer 25 minuten gaar. Verdeel ze, als ze gaar zijn, over 4 borden en serveer het met wat sugo saus.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

67

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab