Gevulde courgette met rijst
Courgette bootjes- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
20 min
- Wachttijd:
25 min
- Klaar in:
45 min
- Kcal:
680
Gevulde courgette oftewel courgette bootjes met rijst heerlijk en gezond. ’n Courgette recept waar je eindeloos mee kan variëren, zeker punten mee zal scoren én perfect voor je leftovers is. Maak eenvoudig zelf.
Courgette ovenschotel
Courgette ovenschotel altijd goed. Gevuld met groenten maïs, ui en gehakt schuif je ’t zo de oven in. Met een krokant kaaslaagje en crispy maïskorrels zit je in no time lekker te eten van je courgette ovenschotel met rijst.
Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.
Gevulde courgette met rijst
Gevulde courgette oftewel courgette bootjes met rijst heerlijk en gezond. ’n Courgette recept om mee te variëren.
Ingrediënten
- 125 gr rijst
- 2 courgettes groot
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 gr crispy maïs blik
- 350 gr gehakt (plantaardig)
- 2 el olijfolie
- 400 ml tomatensaus
- 100 gr geraspte kaas (vegan)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Was ondertussen de courgettes en snij in de lengte doormidden. Hol de courgettes uit met een (meloen)lepel maar hou wel een randje over van zo’n 1 centimeter.
- Pel en snipper de ui en knoflook en laat de maïs uitlekken. Verhit olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg kort daarna het gehakt toe en bak rul. Schep de maïs samen met de rijst en 100 ml tomatensaus door het gehaktmengsel en breng op smaak met verse peper.
- Leg de courgettes in een ovenschaal en vul met het gehaktmengsel met rijst. Bestrooi de gevulde courgettes met de kaas.
- Schenk de rest van de tomatensaus naast de gevulde courgettes in de ovenschaal en bak gaar in de voorverwarmde oven in 25 minuten. Schep op borden met de tomatensaus en ’t overgebleven tomatenrijst mengsel. Zó maak je courgette bootjes.
Voor wat pit, gebruik wat chilivlokken.
Tomatensaus maak je makkelijk zelf.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen