
Gevulde courgette met rijst
Gevulde courgette met gehakt en rijst, ook wel bekend als courgettebootjes, is heerlijk én gezond. Dit veelzijdige recept heeft eindeloze variatiemogelijkheden, helpt bij het opmaken van restjes en is altijd een succes. Gevuld met groenten zoals maïs, ui en gehakt, schuif je deze courgetteovenschotel zo de oven in!
Met een krokant kaaslaagje en knapperige maïskorrels zet je in no time een heerlijke maaltijd op tafel: gevulde courgette met gehakt en rijst.
Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden. Of maak eens deze groenten ovenschotel.

Gevulde courgette met gehakt en rijst, ook bekend als courgettebootjes. Een heerlijk en gezond recept boordevol smaak en variatiemogelijkheden.
Ingrediënten
- 125 gr rijst
- 2 courgettes groot
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 gr crispy maïs blik
- 350 gr gehakt (plantaardig)
- 2 el olijfolie
- 400 ml tomatensaus
- 100 gr geraspte kaas (vegan)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Was ondertussen de courgettes en snij in de lengte doormidden. Hol de courgettes uit met een (meloen)lepel maar hou wel een randje over van zo’n 1 centimeter.
- Pel en snipper de ui en knoflook en laat de maïs uitlekken. Verhit olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg kort daarna het gehakt toe en bak rul. Schep de maïs samen met de rijst en 100 ml tomatensaus door het gehaktmengsel en breng op smaak met verse peper.
- Leg de courgettes in een ovenschaal en vul met het gehaktmengsel met rijst. Bestrooi de gevulde courgettes met de kaas.
- Schenk de rest van de tomatensaus naast de gevulde courgettes in de ovenschaal en bak gaar in de voorverwarmde oven in 25 minuten. Schep op borden met de tomatensaus en ’t overgebleven tomatenrijst mengsel. Zó maak je courgette bootjes.
Voor extra pit: gebruik wat chilivlokken.
Lekkere tomatensaus maak je makkelijk zelf.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?