Gevulde courgette met rijst
Gevulde courgette, ook wel bekend als courgette bootjes met rijst, is heerlijk en gezond. Dit veelzijdige recept voor courgette biedt eindeloze variatiemogelijkheden, scoort zeker punten en is perfect voor het opmaken van restjes. Maak het gemakkelijk zelf. Courgette ovenschotel is altijd een succes. Gevuld met groenten zoals maïs, ui en gehakt, schuif je het zo de oven in.
Met een krokant kaaslaagje en knapperige maïskorrels geniet je in no time van een heerlijke maaltijd met deze courgette ovenschotel met rijst.
Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.
Recept afdrukken
Gevulde courgette oftewel courgette bootjes met rijst heerlijk en gezond. ’n Courgette recept om mee te variëren.
Ingrediënten
- 125 gr rijst
- 2 courgettes groot
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 300 gr crispy maïs blik
- 350 gr gehakt (plantaardig)
- 2 el olijfolie
- 400 ml tomatensaus
- 100 gr geraspte kaas (vegan)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Was ondertussen de courgettes en snij in de lengte doormidden. Hol de courgettes uit met een (meloen)lepel maar hou wel een randje over van zo’n 1 centimeter.
- Pel en snipper de ui en knoflook en laat de maïs uitlekken. Verhit olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg kort daarna het gehakt toe en bak rul. Schep de maïs samen met de rijst en 100 ml tomatensaus door het gehaktmengsel en breng op smaak met verse peper.
- Leg de courgettes in een ovenschaal en vul met het gehaktmengsel met rijst. Bestrooi de gevulde courgettes met de kaas.
- Schenk de rest van de tomatensaus naast de gevulde courgettes in de ovenschaal en bak gaar in de voorverwarmde oven in 25 minuten. Schep op borden met de tomatensaus en ’t overgebleven tomatenrijst mengsel. Zó maak je courgette bootjes.
Voor extra pit: gebruik wat chilivlokken.
Lekkere tomatensaus maak je makkelijk zelf.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?