Ga terug
+ servings
Lemon posset recept

Lemon posset recept

4.5 van 36 stemmen
Recept afdrukken
Klassiek Engels nagerecht, simpel zelf te maken met blauwe bes en koek. Lemon posset voor elk speciaal moment. Yum!
Gang Nagerecht
Keuken Engels
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 470

Ingrediënten

  • 2 citroenen 't rasp en 100 ml sap
  • 500 gr crème fraîche
  • 125 gr fijne suiker
  • snuf nootmuskaat

Optioneel

  • 2 el blauwe bessen
  • koek, cantuccini

Instructies

  • Was de citroenen en maak fijne rasp van de schil. Pers de citroenen daarna uit.
  • Meng het sap, de rasp en de suiker in een pannetje op laag vuur. Breng het mengsel net aan de kook tot de suiker is opgelost en haal van het vuur maar houd wel warm.
  • Doe de crème fraîche in een andere pan samen met de nootmuskaat en maak warm op laag vuur. Roer af en toe om en breng langzaam aan de kook. Schenk nu het warme citroenmengsel erbij en meng deze twee goed door elkaar.
  • Schenk de citroenroom door een zeef in een kan en schenk in mooie glaasjes. Zet weg in de koelkast en laat dit toetje minimaal vier uur opstijven.