Klassiek Engels nagerecht, simpel zelf te maken met blauwe bes en koek. Lemon posset voor elk speciaal moment. Yum!
Gang Nagerecht
Keuken Engels
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 4 uuruur
Totale tijd 4 uuruur15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 470
Ingrediënten
2citroenen't rasp en 100 ml sap
500grcrème fraîche
125grfijne suiker
snufnootmuskaat
Optioneel
2elblauwe bessen
koek, cantuccini
Instructies
Was de citroenen en maak fijne rasp van de schil. Pers de citroenen daarna uit.
Meng het sap, de rasp en de suiker in een pannetje op laag vuur. Breng het mengsel net aan de kook tot de suiker is opgelost en haal van het vuur maar houd wel warm.
Doe de crème fraîche in een andere pan samen met de nootmuskaat en maak warm op laag vuur. Roer af en toe om en breng langzaam aan de kook. Schenk nu het warme citroenmengsel erbij en meng deze twee goed door elkaar.
Schenk de citroenroom door een zeef in een kan en schenk in mooie glaasjes. Zet weg in de koelkast en laat dit toetje minimaal vier uur opstijven.