Groene pasta met spinazie, avocado en knoflook. Eenvoudig recept, snel klaar. Gezonde pasta avocado spinaziesaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 465
Ingrediënten
300grpasta
2avocado’s
175grspinazie
2teenknoflook
olijfolie
peperuit de molen
250grcherrytomaatjes
200grgerookte kip
handje basilicum
handje pijnboompitten
handje Parmezaanse kaas
Instructies
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Schil en snij het vruchtvlees van de avocado’s in stukjes en doe samen met de spinazie en knoflook in een keukenmachine. Maal alles fijn en voeg tussendoor olijfolie toe, maximaal 3 eetlepels, totdat het een smeuïg geheel geworden is. Voeg verse peper toe naar smaak.
Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de gerookte kip in stukjes. Wok de tomaatjes in een scheut hete olijfolie. Verwarm de saus kort op laag vuur en blijf roeren. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
Giet de pasta af en meng deze bij de avocado-spinaziesaus. Verdeel de pasta over de borden, maak af met de tomaat, stukjes kip, basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.