Makkelijk lasagne recept met bechamelsaus, een Italiaanse klassieker met wortel, ui, bleekselderij, tomaat en gehakt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 50 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Porties 4personen
calorieën 734
Ingrediënten
2witte uien
1rode ui
2tenenknoflook
4wortels
2stengels bleekselderij
2elolijfolie
400grgehakt(vega)
500grpassata
400grtomatenblokjes
250grlasagne bladen
40grParmigiano Reggianobio, zakje
Bechamelsaus
50grroomboter
60grbloem
500mlmelk
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden. Pel en snipper de uien en knoflook, maak de wortels schoon en snij samen met de bleekselderij in dunne plakjes.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij. Voeg het (vega) gehakt toe en bak op middelhoog voor zo’n 5 minuten.
Voeg de passata, tomatenblokjes en 200 ml water toe en breng op smaak met peper en zout. Roer, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen.
Maak de bechamel intussen, laat de boter zachtjes smelten in een steelpan roer de bloem erdoor en laat garen. Voeg in delen de melk erdoor, blijf roeren tot een gladde saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Maak laagjes in een ovenschaal, saus, lasagnebladen, saus, bechamel, herhaal tot alles op is en eindig met de bechamelsaus en de Parmigiano Reggiano. Bak de makkelijke lasagne in zo’n 30 tot 40 minuten in de oven.