Easy lasagne recept

Easy lasagne recept

Met bechamelsaus
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 50 min
  • Klaar in: Klaar in 1 uur
  • Kcal: Calorieën 734

Easy lasagne recept met bechamelsaus, ’n Italiaanse klassieker met wortel, ui, bleekselderij, tomaat en gehakt.

Makkelijk lasagne recept

Deze lasagne bolognese staat echt zo op tafel, echt een makkelijk lasagne recept. Je zou naar smaak een scheut rode wijn en een handje verse kruiden kunnen toevoegen. Wedden dat iedereen hier dol op is.

Ook lekker: lasagne met gorgonzolasaus en parmezaan, ’n echte kaaslasagne, super romig met courgette en spinazie.

Deze romige lasagne bolognese is makkelijk aan te passen, wil je ‘m met vlees neem je rundergehakt, liever vegetarisch neem dan Naturli vega gehakt. Wil je een vegan variant neem dan plantaardige melk, boter en kaas en wil je een glutenvrije versie neem dan lasagne bladen en bloem vrij van gluten.

Lasagne recept makkelijk

Easy lasagne recept

4.1 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Makkelijk lasagne recept met bechamelsaus, ’n Italiaanse klassieker met wortel, ui, bleekselderij, tomaat en gehakt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Kcal 734

Ingrediënten

  • 2 witte uien
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr gehakt (vega)
  • 500 gr passata
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 250 gr lasagne bladen
  • 40 gr Parmigiano Reggiano bio, zakje

Bechamelsaus

  • 50 gr roomboter
  • 60 gr bloem
  • 500 ml melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Pel en snipper de uien en knoflook, maak de wortels schoon en snij samen met de bleekselderij in dunne plakjes.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij. Voeg het (vega) gehakt toe en bak op middelhoog voor zo’n 5 minuten.
  • Voeg de passata, tomatenblokjes en 200 ml water toe en breng op smaak met peper en zout. Roer, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Maak de bechamel intussen, laat de boter zachtjes smelten in een steelpan roer de bloem erdoor en laat garen. Voeg in delen de melk erdoor, blijf roeren tot een gladde saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak laagjes in een ovenschaal, saus, lasagnebladen, saus, bechamel, herhaal tot alles op is en eindig met de bechamelsaus en de Parmigiano Reggiano. Bak de lasagne in zo’n 30 tot 40 minuten in de oven.

Eet met rucola.

Ook lekker: aubergine parmigiana lasagne van aubergines ofwel melanzane recept.

Lasagne recept klassiek

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen