Easy lasagne recept

Easy lasagne recept

Op zoek naar een makkelijk lasagne recept? Probeer deze eenvoudige lasagne met bechamelsaus, een Italiaanse klassieker boordevol smaak dankzij wortel, ui, bleekselderij, tomaat en gehakt.

Deze lasagne staat binnen no-time op tafel, echt een recept dat makkelijk te maken is. Voeg naar smaak een scheutje rode wijn en wat verse kruiden toe voor een extra smaakdimensie. Gegarandeerd een favoriet bij iedereen aan tafel.

De romige lasagne is eenvoudig aan te passen aan jouw voorkeuren. Kies voor rundergehakt voor een vleesvariant, Naturli vega gehakt voor een vegetarische optie, en voor een vegan variant gebruik je plantaardige melk, boter en kaas. Voor een glutenvrije versie zijn er lasagnebladen verkrijgbaar zonder gluten.

Lasagne recept makkelijk

Makkelijke lasagne

4.1 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Makkelijk lasagne recept met bechamelsaus, een Italiaanse klassieker met wortel, ui, bleekselderij, tomaat en gehakt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
calorieën 734

Ingrediënten

  • 2 witte uien
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr gehakt (vega)
  • 500 gr passata
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 250 gr lasagne bladen
  • 40 gr Parmigiano Reggiano bio, zakje

Bechamelsaus

  • 50 gr roomboter
  • 60 gr bloem
  • 500 ml melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Pel en snipper de uien en knoflook, maak de wortels schoon en snij samen met de bleekselderij in dunne plakjes.
  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij. Voeg het (vega) gehakt toe en bak op middelhoog voor zo’n 5 minuten.
  • Voeg de passata, tomatenblokjes en 200 ml water toe en breng op smaak met peper en zout. Roer, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Maak de bechamel intussen, laat de boter zachtjes smelten in een steelpan roer de bloem erdoor en laat garen. Voeg in delen de melk erdoor, blijf roeren tot een gladde saus. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak laagjes in een ovenschaal, saus, lasagnebladen, saus, bechamel, herhaal tot alles op is en eindig met de bechamelsaus en de Parmigiano Reggiano. Bak de makkelijke lasagne in zo’n 30 tot 40 minuten in de oven.

Eet met rucola.

Ook lekker: aubergine parmigiana lasagne van aubergines ofwel melanzane recept. Of maak eens: lasagne met gorgonzola en parmezaan, een echte kaaslasagne, super romig met courgette en spinazie.

Lasagne recept klassiek

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024