Ga terug
+ servings
Couscous-met-gehakt recept

Couscous met gehakt en Italiaanse groente

3.5 van 94 stemmen
Recept afdrukken
Couscous met gehakt en Italiaanse groente een lekker en voedzaam recept. couscous is in vele variaties te maken.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Afrikaans, Marokaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 263

Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • 300 gr couscous
  • 400 gr Italiaanse groentemix
  • 100 gr rozijnen
  • 15 gr peterselie
  • 1 el couscous kruidenmix
  • 1 bouillonblokje

Instructies

  • Wel de rozijnen in lauwwarm water. Kook 500 ml water in een pan en los het bouillonblokje hierin op. Doe de couscous in een kom en giet de bouillon erbij. Schep om en laat 10 minuten staan.
  • Neem een diepe (wok)pan en verwarm deze op het fornuis. Doe het gehakt in de pan en bak het gehakt rul. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en knoflook. Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak deze mee.
  • Snij de helft van de peterselie fijn. Roer de couscous goed door met een vork. Giet de rozijnen af. Zet het fornuis uit. Doe de couscous en de rozijnen bij het gehakt-groentemengsel en schep om.
  • Verdeel de couscouskruiden naar smaak over de couscous en schep hierna om. Voeg als laatste de peterselie toe.