Couscous met gehakt en italiaanse groente
Een prima hoofdgerecht- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
Couscous met gehakt en Italiaanse groente een prima hoofdgerecht. Een gerecht zoals couscous dat kan met zoveel variatie. Couscous is naast gezond ook enorm eenvoudig om klaar te maken. Deze versie met rundergehakt en Italiaanse groentemix is favoriet. Makkelijk couscous recept, probeer ’t eens.
Couscous met vega gehakt
Couscous met vega gehakt dat kan natuurlijk ook! Gebruik hiervoor het rul gehackt van de vega slager, dit hoef je alleen even kort te bakken, smaakt geweldig lekker!
Bereidingswijze
- Wel de rozijnen in lauwwarm water. Kook 500 ml water in een pan en los het bouillonblokje hierin op. Doe de couscous in een kom en giet de bouillon erbij. Schep om en laat 10 minuten staan.
- Neem een diepe (wok)pan en verwarm deze op het fornuis. Doe het gehakt in deze pan en bak het gehakt rul. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en knoflook. Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak deze mee.
- Snij de helft van het bakje peterselie in fijne stukjes. Roer de couscous goed door met een vork. Giet de rozijnen af. Zet het fornuis uit. Doe de couscous en de rozijnen bij het gehakt-groentemengsel en schep om.
- Verdeel de couscouskruiden naar smaak over de couscous en schep hierna om. Voeg als laatste de peterselie toe.