Couscous met gehakt en Italiaanse groente

Couscous met gehakt en Italiaanse groente

Geniet van een heerlijke couscous met gehakt, Italiaanse groente en smaakvolle couscouskruiden. Dit gerecht biedt eindeloze variaties en is niet alleen gezond, maar ook ontzettend eenvoudig om te bereiden. Deze variant met gehakt en Italiaanse groentemix (snijd zelf groenten zoals paprika, courgette en ui) is een echte favoriet. Serveer de couscous met platbrood, knoflookyoghurt, olijfolie en een partje citroen voor een frisse touch.

Heb je zin in een plantaardige variant? Maak dan couscous met vega gehakt. Gebruik het rul gehakt van De Vegetarische Slager; dit hoeft alleen even kort gebakken te worden en smaakt geweldig. Zo op tafel!

Maak zelf: platbrood met maar vijf ingrediënten! Lekker bij de couscous met gehakt en rozijnen.

Couscous met gehakt en rozijnen

Couscous met gehakt

3.5 van 98 stemmen
Recept afdrukken
Couscous met gehakt en Italiaanse groente: een heerlijk en voedzaam recept. Dit gerecht is eindeloos variabel en hartstikke gezond!
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Afrikaans, Marokaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 263

Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt (of vegetarisch)
  • 300 gr couscous
  • 400 gr Italiaanse groentemix
  • 100 gr rozijnen
  • 15 gr peterselie
  • 1 el couscous kruidenmix
  • 1 bouillonblokje

Instructies

  • Week de rozijnen in lauwwarm water om ze zacht te maken.
  • Kook 500 ml water in een pan en los het bouillonblokje hierin op. Doe de couscous in een kom en giet de bouillon erover. Schep goed om en laat het 10 minuten staan zodat de couscous kan wellen.
  • Verwarm een diepe (wok)pan op het fornuis. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng het gehakt op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Voeg de Italiaanse groentemix toe toe aan het gehakt en bak deze mee tot alles goed is verwarmd.
  • Snijd de helft van de peterselie fijn en zet apart.
  • Roer de couscous met een vork goed door en giet de rozijnen af. Zet het vuur uit.
  • Meng de couscous en de rozijnen door het gehakt-groentemengsel en schep alles goed om.
  • Voeg de couscouskruiden naar smaak toe en roer nogmaals door.
  • Strooi als laatste de fijngehakte peterselie over de couscous met gehakt en meng goed. Zo maak je het!

Serveer bij de couscous met gehakt en groenten een komkommersalade. Tip! Neem quinoa mocht je glutenvrij willen eten in plaats van couscous.

Meer met geruld gehakt: tostadas!

Couscous maken met gehakt en rozijnen
Couscous recept met gehakt en groenten

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025