Couscous met gehakt en italiaanse groente

Een prima hoofdgerecht
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Een lekker gerecht met couscous dat kan met zoveel variatie! Couscous is naast gezond ook enorm eenvoudig om klaar te maken. Deze versie met rundergehakt en Italiaanse groentemix is een variant die bij velen in de smaak valt. Probeer het gerecht nu zelf uit met dit recept.

Couscous

Couscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en als je dit traditioneel wilt klaarmaken maak je dit in een couscousière. Een speciale pan waar je de couscous in klaar kunt stomen boven een bouillon. Echter de couscous van de supermarkt is voorgekookt en hoeft maar kort geweld worden. Lekker makkelijk(-:

Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • 300 gr couscous
  • 400 gr Italiaanse groentemix
  • 100 gr rozijnen
  • 1 bakje peterselie
  • 1 zakje kruidenmix couscous
  • 1 bouillonblokje

Bereidingswijze

  1. 1Wel de rozijnen in lauwwarm water. Kook 500 ml water in een pan en los het bouillonblokje hierin op. Doe de couscous in een kom en giet de bouillon erbij. Schep om en laat 10 minuten staan.
  2. 2Neem een diepe (wok)pan en verwarm deze op het fornuis. Doe het gehakt in deze pan en bak het gehakt rul. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en knoflook. Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak deze mee.
  3. 3Snij de helft van het bakje peterselie in fijne stukjes. Roer de couscous goed door met een vork. Giet de rozijnen af. Zet het fornuis uit. Doe de couscous en de rozijnen bij het gehakt-groentemengsel en schep om.
  4. 4Verdeel de couscouskruiden naar smaak over de couscous en schep hierna om. Voeg als laatste de peterselie toe.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...