Hollandse visschotel uit de oven, ’n ovenschotel met bloemkool en vis. Makkelijk te maken ’n voedzaam recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 580
Ingrediënten
2elolijfolie
2tlkerriepoeder
2uien
1bloemkool
300grkabeljauwhaas
600graardappelschijfjes
100grgeraspte kaas
200grcrème fraîche
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bloemkool met een snuf zout of in bouillon in 6 minuten beetgaar.
Snij de uien in parten. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien 4 minuten. Snij de vis in stukken. Bestrooi de vis met 1 tl kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bloemkool over de bodem van de ovenschaal. Leg de ui en de vis tussen de bloemkool en verdeel daarover de aardappelschijfjes. Verwarm de crème fraîche en klop los met 1 tl kerriepoeder, de helft van de kaas en peper en zout naar smaak. Verdeel over de ovenschotel en verdeel de laatste kaas hierover.
Bak de visschotel in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Vis ovenschotel maak je zó.