Hollandse visschotel uit de oven

Hollandse visschotel uit de oven

Ovenschotel met bloemkool
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 40 min
  • Kcal: 580

Hollandse visschotel uit de oven, ’n ovenschotel met bloemkool en vis ook voor als je geen liefhebber van vis bent, is deze visschotel een aanrader. Makkelijk te maken ’n voedzaam recept.

Hollandse visschotel met bloemkool

Vis uit de oven is heerlijk zo ook deze Hollandse visschotel met bloemkool, een romig ovengerecht en een perfecte combinatie voor de doordeweekse dag.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 uien
  • 1 bloemkool
  • 300 gr pangasiusfilet
  • 700 gr aardappelschijfjes
  • 100 gr geraspte kaas
  • 200 gr crème fraîche

Vis ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bloemkool met een snufje zout in 8 minuten beetgaar.
  2. Snij de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uiringen 4 minuten. Snijd de vis ondertussen in 3 stukken. Bestrooi de vis met de kerriepoeder en eventueel ook wat peper en zout.
  3. Verdeel de bloemkool over de bodem van je ovenschaal. Leg de ui en de vis tussen de bloemkool en verdeel daarover de aardappelschijfjes. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel deze als laatste over de ovenschotel
  4. Bak de visschotel in 25 minuten gaar en goudbruin in de oven. Vis ovenschotel maak je zó.

Ook lekker: zalm met venkel uit de oven met sinaasappel en verse kruiden ingepakt. Zalm zo easy, snel en lekker.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.6. van 31 stemmen.
Please wait...