Hollandse visschotel

Ovenschotel met bloemkool
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Een lekkere Hollandse ovenschotel? Maak deze met vis. Ook als je niet echt een liefhebber van vis bent, is deze visschotel een aanrader. Lekker uit de oven met bloemkool, vis en kaas. Voedzaam recept!

Heerlijk en anders hollandse pot

Vis uit de oven is heerlijk, hollandse pot met bloemkool, een romig ovengerecht, perfecte combinatie voor de doordeweekse dag!

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 el kerriepoeder
  • 2 uien
  • 1 bloemkool
  • 300 gr pangasiusfilet
  • 700 gr aardappelschijfjes
  • 100 gr geraspte kaas
  • 200 gr crème fraîche

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bloemkool met een snufje zout in 8 minuten beetgaar.
  2. 2Snij de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uiringen 4 minuten. Snijd de vis ondertussen in 3 stukken. Bestrooi de vis met de kerriepoeder en eventueel ook wat peper en zout.
  3. 3Verdeel de bloemkool over de bodem van je ovenschaal. Leg de ui en de vis tussen de bloemkool en verdeel daarover de aardappelschijfjes. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel deze als laatste over de ovenschotel
  4. 4Bak de visschotel in 25 minuten gaar en goudbruin in de oven!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...