Hollandse visschotel uit de oven

Hollandse visschotel uit de oven

Ovenschotel met bloemkool
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min
  • Kcal: 580
Naar het recept

Hollandse visschotel uit de oven, ’n ovenschotel met bloemkool en vis ook voor als je geen liefhebber van vis bent, is deze visschotel een aanrader. Makkelijk te maken ’n voedzaam recept.

Hollandse visschotel met bloemkool

Vis uit de oven is heerlijk zo ook deze Hollandse visschotel met bloemkool, een romig ovengerecht en een perfecte combinatie voor de doordeweekse dag.

Kabeljauw zit tjokvol vitamines en mineralen, vitamine B11, B12, kalium, fosfor en magnesium.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 uien
  • 1 bloemkool
  • 300 gr kabeljauwhaas
  • 600 gr aardappelschijfjes
  • 100 gr geraspte kaas
  • 200 gr crème fraîche
Hollandse visschotel met bloemkool recept

Vis ovenschotel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de bloemkool met een snuf zout of in bouillon in 6 minuten beetgaar.
  2. Snij de uien in parten. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien 4 minuten. Snij de vis in stukken. Bestrooi de vis met 1 tl kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de bloemkool over de bodem van de ovenschaal. Leg de ui en de vis tussen de bloemkool en verdeel daarover de aardappelschijfjes. Verwarm de crème fraîche en klop los met 1 tl kerriepoeder, de helft van de kaas en peper en zout naar smaak. Verdeel over de ovenschotel en verdeel de laatste kaas hierover.
  4. Bak de visschotel in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Vis ovenschotel maak je zó.

Ook lekker: zalm met venkel uit de oven met sinaasappel en verse kruiden ingepakt. Zalm zo easy, snel en lekker.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.6. van 47 stemmen.
Please wait...