Geniet van een smakelijke koolhydraatarme pindasaus - perfect voor je favoriete gerechten. Eenvoudig te maken en verrukkelijk!
Gang Bijgerechten
Keuken Aziatisch, Chinese
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 245
Ingrediënten
4elkokosmelk
2tenenknoflook
4elpindakaas
1elketjap asin
½ ui
1elkokosolie
2elcitroensap
½tlchilipoeder
150mlwater
Voor een zoete variant
½tlstevia
Instructies
Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de ui en knoflook in kokosolie in een kleine pan. Voeg de pindakaas, kokosmelk, citroensap, ketjap en chilipoeder toe.
Voeg langzaam het water toe, niet alles in een keer. Verwarm de saus op middelhoog vuur tot de juiste dikte. Voeg eventueel naar smaak extra knoflook en vers gemalen peper toe.
Voeg extra water toe mocht de satésaus te dik worden. Koolhydraatarme satésaus maak je zó.