Ga terug
+ servings
Koolhydraatarme pindasaus maken

Koolhydraatarme pindasaus

3.6 van 39 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van een smakelijke koolhydraatarme pindasaus - perfect voor je favoriete gerechten. Eenvoudig te maken en verrukkelijk!
Gang Bijgerechten
Keuken Aziatisch, Chinese
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 245

Ingrediënten

  • 4 el kokosmelk
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el pindakaas
  • 1 el ketjap asin
  • ½ ui
  • 1 el kokosolie
  • 2 el citroensap
  • ½ tl chilipoeder
  • 150 ml water

Voor een zoete variant

  • ½ tl stevia

Instructies

  • Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de ui en knoflook in kokosolie in een kleine pan. Voeg de pindakaas, kokosmelk, citroensap, ketjap en chilipoeder toe.
  • Voeg langzaam het water toe, niet alles in een keer. Verwarm de saus op middelhoog vuur tot de juiste dikte. Voeg eventueel naar smaak extra knoflook en vers gemalen peper toe.
  • Voeg extra water toe mocht de satésaus te dik worden. Koolhydraatarme satésaus maak je zó.