Ga terug
+ servings
Pasta uit de oven met ricotta saus recept

Pasta uit de oven met ricotta saus

3.9 van 61 stemmen
Recept afdrukken
Pasta uit de oven met tomaten ricottasaus en gehakt, ’n makkelijke pastaschotel met prei, lente-ui en champignons.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 675

Ingrediënten

  • 300 gr pasta
  • 400 gr gehakt
  • olijfolie
  • 1 prei
  • 4 lente-ui
  • 250 gr champignons
  • 200 gr ricotta
  • 400 gr gepelde tomaten
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan met water op voor de pasta. Bak het gehakt gaar in de olie en snij ondertussen de groenten fijn.
  • Voeg, als het gehakt gaar is, de gesneden groenten toe aan de pan. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de groenten en het gehakt zo’n 5 minuten door en schep regelmatig om. Breng op smaak met flink wat vers gemalen peper en ’n snuf zout.
  • Roer de gepelde tomaten en de ricotta door het gehakt-groentemengsel en verwarm op laag vuur. Giet de pasta af en roer door de pan met saus.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep het pastamengsel erin. Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas en bak in zo’n 15 minuten krokant. Pasta ovenschotel met romige ricotta, zó maak je ’t.