Pasta uit de oven met tomaten ricottasaus en gehakt, ’n makkelijke pastaschotel met prei, lente-ui en champignons.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 675
Ingrediënten
300grpasta
400grgehakt
olijfolie
1prei
4lente-ui
250grchampignons
200grricotta
400grgepelde tomaten
Parmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan met water op voor de pasta. Bak het gehakt gaar in de olie en snij ondertussen de groenten fijn.
Voeg, als het gehakt gaar is, de gesneden groenten toe aan de pan. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
Bak de groenten en het gehakt zo’n 5 minuten door en schep regelmatig om. Breng op smaak met flink wat vers gemalen peper en ’n snuf zout.
Roer de gepelde tomaten en de ricotta door het gehakt-groentemengsel en verwarm op laag vuur. Giet de pasta af en roer door de pan met saus.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep het pastamengsel erin. Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas en bak in zo’n 15 minuten krokant. Pasta ovenschotel met romige ricotta, zó maak je ’t.