Pasta uit de oven met ricotta saus
En gehakt- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 675
Pasta uit de oven met tomaten ricottasaus en gehakt, ’n makkelijke pastaschotel met ingrediënten zoals prei, lente-ui, champignons en ricotta saus is dit een simpel gerecht om je vingers bij af te likken.
Macaroni uit de oven met kaas
Gebruik je liever ’n andere kaas bij deze pasta? In plaats van Parmezaanse kaas kan je ook prima een andere kaassoort gebruiken zo ook met de pasta. Neem macaroni of penne of ’n andere pasta naar keuze, ’n recept uit de oven met ’n krokant kaaslaagje.
Pasta ovenschotel met romige ricotta
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan met water op voor de pasta. Bak het gehakt gaar in de olie en snij ondertussen de groenten fijn.
- Voeg, als het gehakt gaar is, de gesneden groenten toe aan de pan. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de groenten en het gehakt zo’n 5 minuten door en schep regelmatig om. Breng op smaak met flink wat vers gemalen peper en ’n snuf zout.
- Roer de gepelde tomaten en de ricotta door het gehakt-groentemengsel en verwarm op laag vuur. Giet de pasta af en roer door de pan met saus.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep het pastamengsel erin. Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas en bak in zo’n 15 minuten krokant. Pasta ovenschotel met romige ricotta, zó maak je ’t.
Ook lekker: Pasta met kaassaus macaroni met kaas ofwel Mac & Cheese.