Geniet van deze heerlijke en eenvoudige komkommer-appelsalade met yoghurt en limoen. Perfect voor warme dagen en als bijgerecht bij elke maaltijd!
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 96
Ingrediënten
1komkommer
1appel
1rode ui
2elpompoenpitten
Dressing
100grGriekse yoghurt
1teentjeknoflook
½ limoen ’t sap
5grverse kruiden
Instructies
Was en snij de appel in blokjes, pel en snij de rode ui in dunne ringen, verwijder de zaadlijsten bij de komkommer en snij in stukjes.
Maak de dressing door de yoghurt te mengen met het limoensap. Pel en pers de knoflook, hak de verse kruiden, voeg alles samen en breng op smaak met peper en zout naar smaak.
Rooster een flinke hand pompoenpitten (of pitjes of nootjes naar keuze) in een droge koekenpan en maak hier de salade mee af. Appel komkommer salade zó super simpel.