Ga terug
+ servings
Pasta met champignons en zongedroogde tomaat

Pasta met zongedroogde tomaten

3.2 van 117 stemmen
Recept afdrukken
Pasta met zongedroogde tomaten, champignons en koningsoesterzwam, ’n lekker en snel zomers pastagerecht recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 263

Ingrediënten

  • 350 gr pasta
  • 350 gr champignons en koningszwammen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kookroom (vegan)
  • 150 gr zongedroogde tomaten

Optioneel

  • kipstuckjes vegan
  • radijsjes

Instructies

  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht als je de pasta afgiet.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de champignons en zwammen in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak een paar minuten mee.
  • Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en doe ze bij de overige ingrediënten in de pan. Schenk de kookroom erbij en roer door.
  • Breng de saus op smaak met vers gemalenpeper en een snuf zeezout. Schep de pasta door de saus en voeg een beetje kookvocht toe. Roer door en schep de pasta met zongedroogde tomaten op borden.