Pasta met zongedroogde tomaten, champignons en koningsoesterzwam, ’n lekker en snel zomers pastagerecht recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 263
Ingrediënten
350grpasta
350grchampignons en koningszwammen
1ui
2teentjesknoflook
200mlkookroom(vegan)
150grzongedroogde tomaten
Optioneel
kipstuckjesvegan
radijsjes
Instructies
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht als je de pasta afgiet.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de champignons en zwammen in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak een paar minuten mee.
Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en doe ze bij de overige ingrediënten in de pan. Schenk de kookroom erbij en roer door.
Breng de saus op smaak met vers gemalenpeper en een snuf zeezout. Schep de pasta door de saus en voeg een beetje kookvocht toe. Roer door en schep de pasta met zongedroogde tomaten op borden.