Pasta met zongedroogde tomaten en champignons
Een recept voor een heerlijke pasta met zongedroogde tomaten, champignons en koningsoesterzwam, een zomers pastagerecht. Het aardse van de oesterzwam past erg goed tussen de pasta in combinatie met het zoete van de zongedroogde tomaten. Met een stevige bite, aardse-nootachtige smaak en een hoog vezel- en eiwitgehalte is deze oesterzwam een mooi vleesalternatief.
Dit gerecht bereid je door eerst de pasta te koken en vervolgens een romige saus te bereiden van zongedroogde tomaten en oesterzwammen. Ten slotte meng je de saus met de pasta voor een perfecte smaakcombinatie. Een plantaardige voedzame maaltijd met de bite van vlees.
Inspiratie: 6x zomerse recepten met paddenstoelen.
Ook lekker: champignons op toast met kaas en peterselie.
Ingrediënten
- 350 gr pasta
- 350 gr champignons en koningszwammen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml kookroom (vegan)
- 150 gr zongedroogde tomaten
Optioneel
- kipstuckjes vegan
- radijsjes
Instructies
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht als je de pasta afgiet.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de champignons en zwammen in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak een paar minuten mee.
- Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en doe ze bij de overige ingrediënten in de pan. Schenk de kookroom erbij en roer door.
- Breng de saus op smaak met vers gemalenpeper en een snuf zeezout. Schep de pasta door de saus en voeg een beetje kookvocht toe. Roer door en schep de pasta met zongedroogde tomaten op borden.
Maak af met frisse radijsrasp.
Ook lekker met kip: tagliatelle met kip en paddenstoelen of maak een vegan pasta met champignonroomsaus, sjalot en knoflook met platte peterselie.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?