Pasta met zongedroogde tomaten en champignons
En koningsoesterzwam- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
Pasta met zongedroogde tomaten, champignons en koningsoesterzwam, ’n lekker zomers pastagerecht. De koningsoesterzwam past té gek tussen de pasta met zongedroogde tomaten.
Met een stevige bite, nootachtige smaak en een hoog vezel- en eiwitgehalte is deze oesterzwam een mooi vleesalternatief.
Zongedroogde tomaat en oesterzwam
Zongedroogde tomaten en oesterzwammen pasta in een romige saus. Een perfecte combi voor een voedzame maaltijd. Een plantaardige pasta met de bite van vlees.
Inspiratie: 6 x Zomerse recepten met paddenstoelen.
Romige pasta met paddenstoelen
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht als je de pasta afgiet.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de champignons en zwammen in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak een paar minuten mee.
- Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en doe ze bij de overige ingrediënten in de pan. Schenk de kookroom erbij en roer door.
- Breng de saus op smaak met vers gemalen peper en een snuf zeezout. Schep de pasta door de saus en voeg een beetje kookvocht toe. Roer door en schep de pasta op borden.
Maak af met frisse radijsrasp.
Ook lekker met kip: tagliatelle met kip en paddenstoelen of maak ’n vegan pasta met champignonroomsaus sjalot en knoflook met platte peterselie.
Meer pasta recepten