Pasta met zongedroogde tomaten en champignons

Absoluut favoriet!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Lekker en snel. Dit recept met pasta, kip, zongedroogde tomaat, champignons en een romige saus is absoluut favoriet bij het hele gezin. Maak het heel gemakkelijk zelf klaar en geniet van een heerlijk Italiaans pastagerecht.

Zongedroogde tomaten en parmezaan, zo lekker!

Parmezaanse kaas, de kaas komt oorspronkelijk uit Italië, uit de omgeving van Parma. Parmezaan smaakt zoutig, pittig en droog. Het is een harde kaas, breekt snel en is lang houdbaar. Meestal snoep ik al aardig wat op tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 350 gr pasta
  • 4 kipfilets
  • 350 gr champignons
  • 1 ui
  • 200 ml kookroom
  • 2 teen knoflook
  • 150 gr zongedroogde tomaten
  • 50 gr geroosterde pijnboompitten
  • 75 gr Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. 1Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Bewaar wat kookvocht als je de pasta afgiet. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit een beetje olie in een koekenpan of wok. Bak de kipfilet bruin en gaar. Pers de knoflook boven de pan en voeg de ui toe. Fruit de ingrediënten kort. Voeg daarna de champignons toe en bak ze 5 minuten mee.
  2. 2Snij ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en doe ze bij de overige ingrediënten in de pan. Giet de kookroom erbij en roer goed door. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  3. 3Schep de pasta door de saus en voeg een beetje kookvocht toe. Voor een smeuïge saus kun je de helft van de kaas toevoegen aan de saus. Roer nog even goed door en schep dan de pasta op borden en bestrooi ze met de overgebleven Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...